Damian Draghici: Meditatii Lautaresti - Acceptarea Sinelui

Imagini

Informații

Data: 2 Octombrie 2022, 20:00 Duminică

Descriere

Damian Draghici prezinta de aceasta data muzica lautareascaintr-un nou concept!
Damian va interpreta piese vechi lautaresti intr-un set up instrumental inedit: Damian Draghici, atat cu vocea, cat si cu naiul si cajonul, acompaniat de Aurel Gheorghe la pian, Mugur Borcea la vioara, Pancirel Constandache la Trompetasi Adrian Flautistul la contrabas.

Acest proiect este menit sa infloreasca acest gen muzical, rupt din sufletele oamenilor și care au dus mai departe tradiția cântecului și muzici lautaresti.

Paradoxal, acest gen muzical este trendy oricând și în orice context, ce ne transmite o stare de bine.

“Muzica cu care am crescut, muzica care ne-a învățat de mici copii cum să fim dezinhibați, muzica care ne-a arătat cum părinții noștri și familiile noastre se pot transforma atunci când o ascultă și ce poate scoate din sufletul lor. Acesta este jazz-ul nostru românesc așa cum bebop-ul este muzica lăutărească a americanilor. Respect robilor lăutari care urlau și plângeau de durere fără ca ei să fie conștienți că bocetul lor va fi apreciat și iubit după sute de ani.” (Damian Drăghici)

DAMIAN DRĂGHICI ar putea reprezenta, cu ușurință, definiția sentimentului de uimire, de încurcătură în gânduri, de bruiere a simțurilor, în cel mai bun și profund sens. Este un muzician desăvârșit, ce poate îmbina diverse și numeroase stiluri muzicale, într-un ansamblu sonor sofisticat.

Și-a început cariera muzicală încă de la 3 ani, prin traiectoria deja scrisă și urmată de familia sa, conform datinilor sociale țigănești (și nu numai), studiind țambalul, pianul, toba, basul și altele. La 10 ani, bunicul său îi face cunoscut naiul, instrumentul profetic, cel care l-a și consacrat pe Damian Drăghici. Din adolescență, și-a creat propriul drum, intuindu-și măreția și prin talentul de compozitor.

Precum un dictando în modelarea propriei vieți, a fugit din țară la 18 ani, să se descopere prin suișuri și coborâșuri. Ajungând în Grecia, strălucește suficient de tare încât să fie descoperit. La scurt timp după, îi este oferită o bursă integrală de studiu la Berklee College of Music din Boston, USA . De aici, universul întreg s-a transformat. Și-a ales calea, poate neștiind, prin vocea generațiilor de muzicieni din familia sa.

Damian Drăghici este primul român care a absolvit Berklee College of Music din Boston – Magna Cum Laude. Alături de Sony Music, devine cunoscut și celebru în Europa, apoi la nivel mondial.

Între 1993-2019 înregistrează peste 20 de albume solo, interpretând diferite stiluri muzicale, folclor, pop instrumental, new age, world music și muzică jazz la nai. A fost artist invitat pe albumul “Winter solstice”, aparut în 2006 și premiat cu un premiu Grammy.

A cântat pe mari scene ale lumii, alături de Joe Cocker, Zucherro, Cyndi Lauper, James Brown si Shaggy.

În 2006, creează proiectul “Damian & Brothers” cu care lansează mai multe albume – „Filarmonika Romanes – Magdalena”, „Gypsy Rock: Change or Die” , „RoManiac”, alături de alți 24 de artiști consacrați în România și susține peste 600 de concerte.

În 2001, susține un concert de excepție, în Piața Constituției, pe o scenă gigantică de 828 m2 – “Damian’s Fire”, la care participă 150 de muzicieni, membri ai London Symphonic Orchestra, și adună peste 70 000 de spectatori.

 

CONDITII
Acces liber copiilor cu varsta intre 0-3 ani

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?