Hiromi feat. Edmar Castañeda

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informaţii

Data: 21 Septembrie 2017, 20:00 Joi

Descriere

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, de la ora 20:00, Hiromi şi Emar Castañeda susţin un concert duet la Ateneul Român din Bucureşti.

Toamna aceasta pianul „avangardist” şi harpa „magică” se vor completa reciproc într-un regal muzical oferit de doi artişti desăvârşiţi. Cunoscută pentru spiritul exploziv şi talentul de a îmbina diferite sonorităţi în muzica sa, pianista şi compozitoarea japoneză Hiromi va urca pe scenă alături de celebrul harpist de muzică jazz, comlumbianul Edmar Castañeda. Doi instrumentişti de renume, doi artişti sensibili şi exuberanţi, care debordează de energie creaţie şi culoare muzicală, reuniţi pe aceeaşi scenă.

Colaborarea lor a luat naştere în urma Festivalul International de Jazz de la Montreal. Castañeda a cântat în deschiderea concertului Hiromi, iar legătura dintre cei doi s-a format imediat. Pianista a rămas impresionată de el şi i-a propus să susţină alături de ea un spectacol în clubul de jazz Blue Note din New York. Aşa s-a format acest duo electrizant, care în prezent concertează în întreaga lume.

Artista de origine japoneză a început să cânte de la vârsta de 6 ani şi a urcat pe scenă de la o vârstă fragedă, datorită profesoarei sale, Noriko Hikida, care a prezentat-o unor pianişti celebri, precum Erroll Garner şi Oscar Peterson. În adolescenţă, Hiromi a cântat cu Orchestra Naţionala din Praga şi cu Chick Corea, alături de care a obţinut succesul în întreaga ţară.

Absolventă de Berklee College of Music din Boston, pianista combină diverse genuri muzicale, pe care le experimentează prin compoziţiile sale. „Nu vreau să etichetez în vreun fel muzica pe care o fac. Este doar o confluenţă a tuturor melodiilor ascultate şi tot ceea ce am învaţat de-a lungul timpului. Are câte-un pic din muzică clasică, puţin din rock, jazz, dar tot nu doresc să-i spun în vreun fel”, a declarat Hiromi.

Harpistul Edmar Castañeda este orginar din Columbia şi şi-a început cariera încă din anii ’90. Artistul îşi compune singur piesele care se încadrează cel mai bine în stilul latin jazz. Cele mai multe performanţe ale sale sunt cu David Silliman şi Marshall Gilkes, iar împreună alcătuiesc Edmar Castañeda Trio. În acelaşi timp, instrumentistul a cântat şi cu alţi muzicieni celebri, precum: Paquito D’Rivera, Wynton Marsalis, John Scofield, Joe Locke, JLCO, John Patitucci, Giovanni Hidalgo, Lila Downs, Janis Siegel şi Chico O’Farrill.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceţi emailul şi parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceţi adresa de email şi parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriţi să unificaţi ambele conturi de utilizator?