Brian Cox – Horizon - A 21st Century Space Odyssey

Imagini

Informații

Data: 3 Aprilie 2024, 20:30 Miercuri
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:Brian Cox – Horizon - A 21st Century Space Odyssey
Începutul evenimentului:3 Aprilie 2024, 20:30

Descriere

Stea a lumii științifice, Profesor Brian Cox, autor premiat de cărți și publicații științifice, creator de programe științifice excelente, inspiră oameni din întreaga lume să descopere misterele Universului, prezintă HORIZONS: O Odisee a Secolului XXI pe 3 aprilie la Sala Palatului!

Brian Cox este un astrofizician și fizician teoretician englez, cunoscut mai ales ca prezentator al programelor de televiziune științifice produse de BBC, autor a numeroase cărți de popularizare a științei și a aproape o mie de publicații științifice. De mulți ani este implicat în instituții științifice precum CERN și DESY și a obținut numeroase premii și distincții.

Este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lume, cunoscut pentru capacitatea sa de a comunica concepte științifice complexe într-un mod accesibil unui public larg.

Cercetările sale se axează pe fizica particulelor și cosmologie. A absolvit Universitatea din Manchester, unde și-a obținut și doctoratul. De-a lungul anilor, a lucrat la universități prestigioase, printre care Universitatea din Manchester și Universitatea din Cambridge.

A dobândit faimă internațională ca prezentator și gazdă a unor programe originale de știință și de popularizare a științei difuzate la televiziunea BBC, precum "Brian Cox's Universe" și "Planet Earth". Personalitatea sa carismatică, capacitatea de a explica probleme științifice complexe și modul său fascinant de a povesti despre cosmos au atras un public uriaș din întreaga lume. Cea mai recentă emisiune a sa de televiziune de pe BBC Two, 'The Solar System', va avea premiera în 2023.

De ani de zile se implică în educație. Ține prelegeri la universități din întreaga lume . El îi inspiră pe tineri să se intereseze de știință. Prelegerile și cărțile sale contribuie la răspândirea cunoștințelor științifice și inspiră următoarea generație de cercetători.

Activitatea sa atât în domeniul științei, cât și în cel al popularizării științei a fost onorată cu numeroase premii și distincții. În 2010, a primit Medalia Kelvin, finanțată de Institutul de Fizică, și titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru serviciile aduse științei. În 2012, Cox a primit Medalia Michael Faraday. El este asociat cu Royal Society din 2005. În 2016, a devenit membru oficial al acesteia, o onoare unică acordată unor personalități științifice precum Hevelius, Newton, Darwin și Hawking. Este un adevărat ambasador al științei, apreciat atât de comunitatea științifică, cât și de publicul larg, Numeroasele sale activități, au contribuit la creșterea interesului pentru știință, cosmos și înțelegerea Universului.

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?