Conferința "Demența digitală"

Imagini

Informații

Data: 23 Februarie 2020, 17:30 Duminică

Descriere

Prof. dr. Manfred Spitzer susține în cea de-a doua zi a festivalului „Despre lumea în care trăim” o conferință cu tema „Demența digitală”, urmată de un dialog cu Cătălin Ștefănescu.

În ziua de astăzi nimic nu funcționează fără calculatoare, smartphone-uri sau internet. Însă mediile digitale creează dependență și ne fac să ne folosim mai puțin creierul, eficiența acestuia scăzând pe măsura trecerii timpului. Un creier fără educație este ca o carte fără litere. La tineri, folosirea în exces a mediilor digitale împiedică dezvoltarea creierului. Această conferință dorește să explice de ce este nevoie să ne limităm timpul petrecut cu mijloacele digitale pentru a evita să fim „îmbolnăviți” de „demența digitală” și riscurile la care ne expunem copiii permițându-le accesul nelimitat la astfel de medii.

Biletele sunt disponibile în toate Librăriile Humanitas și online, la următorul link:
http://bit.ly/Fundatia-Humanitas-bilete-Dementa-digitala

Pentru toate conferințele „Despre lumea în care trăim” găsiți bilete la librăriile Humanitas și online, aici:
http://bit.ly/Fundatia-Humanitas-Despre-lumea-in-care-traim-2020-bilete

Prof. dr. Manfred Spitzer este directorul Spitalului Universitar de Psihiatrie și al Centrului de Transfer pentru Cercetare şi Neuroștiințe din Ulm, pe care le-a înființat în 2004. În calitate de psihiatru și cercetător în neuroştiințe, lucrează la interfața dintre minte și creier în zonele neuroștiinței cognitive și sociale. Este gazda show-lui german de televiziune „Geist und Gehirn” („Minte și creier”), unde împărtășește publicului larg rezultatele cercetărilor sale în domeniul neuroștiinței. A fost invitat al Forumului Mazars în România. În 2012 a publicat volumul „Digitale Demenz: Wie wir uns und unsere Kinder um den Verstand bringen” („Demența digitală”, în curs de apariție la Editura Humanitas). Concluziile lui Spitzer sunt uimitoare: clasele de școală digitalizate pot avea un efect negativ asupra procesului de învățare, în special în cazul copiilor la vârste fragede, subminând capacitatea neuroplastică a creierelor acestora.

Cătălin Ștefănescu este jurnalist la TVR din 1994. A făcut filme documentare, premiate la festivaluri naționale și internaționale. Este realizatorul emisiunii Garantat 100%, care a aniversat, în octombrie 2019, 20 de ani de existență. Scrie teatru, unele dintre textele sale regăsindu-se în repertoriile curente ale unor teatre din București, Sibiu și Cluj. De mai mulți ani, semnează o rubrică în revista Dilema veche. Este conferențiar asociat la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, unde predă cursuri de storytelling și narațiuni vizuale.

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale și științifice pe teme de actualitate, organizată de Fundația Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica "George Enescu", Editura Humanitas și ARCCA - Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor.

Conferințele din ediția 2020 abordează teme cu impact asupra felului în care ne construim societatea. Fiecare invitat susține o conferință de o oră, urmată de un dialog în profunzime, întâlnirile fiind prezentate de Mirela Nagâț, jurnalist cultural de mai bine de cincisprezece ani, realizatoare a emisiunii „Cooltura” la TVR 1.

Mai multe informații, pe site-ul oficial al festivalului:
http://www.lumeaincaretraim.ro/
Biletele sunt disponibile în toate librăriile Humanitas și online, aici:
http://bit.ly/Fundatia-Humanitas-bilete-Etica-literaturii
Pentru toate conferințele „Despre lumea în care trăim” găsiți bilete la librăriile Humanitas și online, aici:
http://bit.ly/Fundatia-Humanitas-Despre-lumea-in-care-traim-2020-bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?