Limitele răspunderii penale a salariaţilor

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 13 Decembrie 2018, 14:00 Joi

Descriere

Că numai cine nu muncește nu greșește știm de multă vreme. Ceva mai nouă este preocuparea de a stabili în ce măsură pentru încălcarea normelor ce reglementează activitatea salariaților sau a altor persoane ce desfășoară activități cu caracter lucrativ (liber-profesioniști, asociați, administratori ai unor societăți comerciale etc.) este necesară aplicarea unor sancțiuni penale, sau antrenarea unei alte forme de răspundere (contravențională, disciplinară, materială) este suficientă.

Chestiunile în discuție nu prezintă interes doar pentru judecători, procurori și avocați, ci și pentru executori judecătorești, lichidatori, consilieri juridici, dar împrejurarea că mare parte dintre infracțiunile de interes nu sunt codificate, ci disipate în numeroase legi speciale, face dificilă abordarea completă a materiei, în lipsa sintezei realizate de un specialist.

Seminarul nostru își propune să ofere o astfel de sinteză și, în plus, să aducă în atenția tuturor juriștilor interesați de acest domeniu, indiferent de funcția pe care o ocupă, câteva aspecte cu privire la care jurisprudența este controversată, propunând și posibile soluții. Abordarea problemelor se va face dintr-o perspectivă exclusiv practică, incluzând și prezentarea unei selecții relavante de hotărâri judecătorești în materie.

Trainer: Alexandra Mihaela ȘINC

A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 1995 și din noiembrie același an ocupă funcția de procuror. Din septembrie 2014 este detașată ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii, disciplina Drept penal și procesual penal.

Are o experiență de peste 15 ani în aplicarea legislației penale, ca procuror, calitate în care a ocupat diferite funcții de execuție și de conducere, mergând de la procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5 Bucureşti la prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Detalii și înscriere: https://info.wolterskluwer.ro/limitele-raspunderii-penale-a-salariatilor/

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?