Seminar: Gestionarea eficienta a datoriilor fiscale

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 31 Ianuarie 2019, 14:00 Joi

Descriere

Cheltuielile deductibile reprezintă aproape orice cheltuieli "ordinare, necesare şi rezonabile" care ajută la obținerea veniturilor din afaceri. Cheltuielile deductibile sunt cele care pot fi scăzute din venitul unei companii înainte de a fi supuse impozitării. Există deduceri standard de cheltuieli efectuate în scopul desfășurării activității, cum ar fi cheltuieli generale şi administrative, de afaceri legate de călătorie, de publicitate, cheltuieli cu salariile și beneficiile angajaţilor. Altele au deductibilitate limitată sau sunt interzise în mod expres de lege de a fi deductibile, chiar dacă acestea pot fi folosite în afaceri pentru a câştiga venituri.

Buna gestionare a unei afaceri trebuie să includă o gestionare eficientă a datoriilor fiscale ale companiei, maximizarea deducerilor şi minimizarea obligaţiilor în limitele legii. Profitând de deduceri fiscale admisibile entitățile, prin politici fiscale, pot maximiza cheltuielile de afaceri deductibile și/ sau diminua riscurile fiscale prin optimizarea proceselor și, implicit, a costurilor.

În cazul unei inspecții fiscale, deductibilitatea cheltuielilor este un subiect de discuții și negocieri și, de cele mai multe ori, controalele fiscale se finalizează prin acte de impunere care împovărează entitatea verificată, de cele mai multe ori destabilizatoare pentru aceasta.

Trebuie să știti cum puteți contracara efectele unei impuneri, în fapt, trebuie să cunoașteți cum puteți acționa împotriva actelor administrativ-fiscale de impunere și/sau executare.
Astfel spus, dacă sunteți afectat de un act administrativ fiscal, trebuie să cunoașteți cum să procedați și cum să acționați în favoarea unei soluții în temeiul legii.
_________________________________
BENEFICIILE PARTICIPANȚILOR

⏹ Știi să identifici corect care sunt cheltuielile deductibile pentru compania ta
⏹ Afli cum îți poți maximiza cheltuielile deductibile
⏹ Cunoști cum poți contracara efectele unei impuneri din partea ANAF
⏹ Înveți cum să-ți diminuezi riscurile fiscale prin optimizarea proceselor
__________________________________
TEMATICA SEMINARULUI

⏹ Regula generală și tipuri de cheltuielile deductibile
⏹ Deduceri standard, limitări ale deducerilor, deduceri interzise de lege cu multe exemple/ spețe fiscale care să conducă la tratamentul fiscal corect, la maximizarea deducerilor şi minimizarea obligaţiilor în limitele legii
⏹ Elemente esențiale în perspectiva unei contestații împotriva actului administrativ-fiscal, competența de soluționare, termenele de depunere și procedurile de contestare a:
– actelor de executare silită;
– titlului de creanță stabilit prin decizia de impunere.
⏹ Care sunt actele întocmite de organele fiscale ce nu pot fi contestate
⏹ Exemple de soluții date asupra contestațiilor la actele administrativ-fiscale.
_______________________________________
Lectorul evenimentului: Cerasela Dragos, Claudiu Ristea

Detalii și înscriere la adresa: https://info.wolterskluwer.ro/gestionarea-riscurilor-fiscale/

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?