Ateliere STEaM - Robotică și Programare

Imagini

Informații

Data: 23 Octombrie - 6 Noiembrie 2022
Evenimentele trecute
  • 2 - 16 Octombrie 2022

Descriere

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”  și www. ȘcoalaIT.ro  vă invită să îi aduceți pe cei mici la atelierele STEaM de Robotică și Programare. În cadrul acestui atelier copiii vor experimenta lucrul cu piese robotice, realitate virtuala și programare. La fiecare lecție au ocazia de a afla lucruri noi din istorie, fizică, chimie, biologie, totul într-o formă interactivă, alături de roboții modulari Fable de la Shape Robotics. Participând la atelierele de weekend, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învața încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.

Atelierele de STEaM sunt realizate într-o manieră veselă, relaxantă, cu mulți roboți și accesorii robotice. Lucrăm cu roboți educaționali de diverse forme și cu funcții multiple, învățam să îi programăm dar și construim subansambluri robotice.
Experimentăm și învățam!

Grupa de vârstă:
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani.

Perioada de desfășurare
Atelierele se desfășoară duminica, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, între orele 10:15 – 11:15.

Succesiunea modulelor este următoarea:
Modulul 1
2 – 16 octombrie 2022

Tema 1 (2 octombrie 2022): Articulații și mișcare
În cadrul acestui atelier vom lucra cu roboți educaționali Fable de la Shape Robotics. Ro-boții sunt realizați industrial. În cadrul lecției analizăm articulațiile umane și simulăm aceste mișcări cu ajutorul brațelor robotice și a servo-motorarelor de pe acestea. O lectie în care se com-bină elemente de robotică, anatomie, fizică, matematică, programare.
Tema 2 (9 octombrie 2022): Roți și motoare
De la descoperirea roții și până în prezent, omul a trecut prin multe etape de dezvoltare. Cu ajutorul creaionelor 3D și al roboților educaționali Fable de la Shape Robotics, vom putea recrea etapele descoperirii, evoluției și utilizării roților. Programarea roților în blocuri de comenzi va aduce roata direct în lumea noastră, lumea tehnologiei și vom detalia cu această ocazie și modul de funcționare pentru un motor și un servomotor. O lectie în care se combină elemente de istorie, robotică, fizică, matematică, programare.
Tema 3 (16 octombrie 2022): Algoritmi și scheme logice
Totul poate fi schematizat, simplificat. Plecarea în tabără, problema la matematică, planul pentru o casă… toate pot porni de la o schiță. Schema logică poate fi de ajutor în orice situație, iar un algoritm face lucrurile mult mai organizate. Lucrăm cu roboți educaționali Fable de la Shape Robotics și cu multe provocări pe care roboții trebuie să le parcurgă, cu ajutorul vostru, prin programare! O lectie în care se combină elemente de matematică (geometrie), robotică, programare.

Modulul 2
23 octombrie – 6 noiembrie 2022

Tema 1 (23 octombrie): Structuri alternative
Dacă este soare, mergem în parc. În caz contrar, mergem să vedem un film. Și roboții pot primi astfel de sarcini. Este momentul să înveți cum îi programezi să facă asta, să învețe și să execute astfel de comenzi. Folosim roboți educaționali Fable de la Shape Robotics, dar și multe accesorii cu care aceștia să se descurce. Aici poți combina piesele pentru a crea modele noi, funcționale.
O lectie în care se combină elemente de matematica(geometrie), robotică, programare.
Tema 2 (30 octombrie 2022): Senzori
Oamenii au învățat de la alte viețuitoare cum să construiască și să folosească senzorii în viața lor. Dar poți face roboții să comunice între ei? Ai putea programa un robot să găsească un obiect și să îi anunțe pe ceilalți de acest lucru? Acest atelier pune la treaba tipuri diferite de roboți cu rolul de a explica modul în care aceștia pot comunica și lua decizii împreună.
O lectie în care se combină elemente de biologie, ecologie, matematica, robotică, programare.
Tema 3 (6 noiembrie 2022): Problem solving
Poți construi un robot care să verifice integritatea unei conducte? Dar cum ar fi să poți și curăța această conductă cu ajutorul echipamentului creat de tine? În cadrul acestui atelier ai posibilitatea să simulezi aceste activități, de la construcția conductei și până la programarea și controlul remote asupra robotului. Ai o altă idee pe care vrei să o pui în practică? Ai o mulțime de echipamente robotice pe care le poți pune la treabă.

Înscrierea participanților
Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita locurilor disponibile.
După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro.
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.
Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de 6 participanți.

Taxa de participare:
Taxa de participare se poate achiziționa online pe www.iabilet.ro și în reteaua iabilet.ro/retea.
— Modul 1 – 180 lei/participant;
— Modul 1 – 330 lei/ doi frați;
— Modul 2 – 180 lei/participant;
— Modul 2 – 330 lei/ doi frați;
— Ședință – 70 lei/participant.

Sponsor principal: MOL România

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?