Caravana Metropolis

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 2 - 7 Iulie 2019

Descriere

Caravana Metropolis este organizată anul acesta în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al rețelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediții de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii.
Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general. În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după 1989, numărul cinematografelor a scăzut iar filmele europene rezistă doar o perioadă scurtă de timp în cinematografele clasice, concurând cu marile producții de la Hollywood, Caravana Metropolis își propune să reobișnuiască publicul din România cu cinema-ul de calitate.

Filmele franceze care pot fi urmărite în selecția oficială sunt documentarul CHIPURI, LOCURI (R. Agnes Varda), nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, comediile EDMOND/ Cyrano mon amour (R. Alexis Michalik), ÎN LIBERTATE (Pierre Salvadori) și FAMILIA MEA NEBUNĂ/ La Ch’tite famille (R. Dany Boon). De asemenea, înaintea tuturor lungmetrajelor va rula câte un scurtmetraj francez din cele șase aflate în selecție. Acestea sunt NEGATIVE SPACE (R. Max Porter, Ru Kuwahata), nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo și la alte 11 festivaluri internaționale de film, HYBRIDS (R. Florian Brauch), nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună animație, MAKE IT SOUL (R. Jean- Charles Mbotti Malolo), aflat în competiție la Clermont-Ferrand în 2019, HURLEVENT (R. Frederic Doazan), DEUX DOLLARS (R. Emmanuel Tenenbaum) și scurtmetrajul pentru copii KAAL (R. Charlie Aufroy).

Printre celelalte lungmetraje din selecția Caravanei, se numără RĂZBOIUL RECE (R. Pawel Pawlikowski), câștigător al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar și 4 premii BAFTA, TRANZIT (R. Christian Petzold), în competiție la Berlinale în 2018 și câștigător a numeroase premii, TOATĂ LUMEA ȘTIE (R. Asghar Farhadi), cu Javier Bardem și Penelope Cruz în rolurile principale, aflat în competiție la Cannes 2018 și CAISĂ (R. Alexandru Mavrodineanu), documentar premiat la Gopo și Astra.
În selecția de la Sibiu, anul acesta Regiune Gastronomică Europeană, programul include trei proiecții speciale ale unor filme mai vechi – VOLVER (R. Pedro Almodovar), SOUL KITCHEN (R. Fatih Akin) și WILLY WONKA ȘI FABRICA DE CIOCOLATĂ (R. Mel Stuart)

Pentru programul complet al Caravanei Metropolis și informații despre filme, puteți accesa platformele web www.cinemainaerliber.ro și facebook.com/Cinemainaerliber/

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?