Festivalul Filmului European 2019

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 11 - 23 Iunie 2019

Descriere

Între 11 și 23 iunie, în București, are loc cea de-a 23-a ediție a Festivalului Filmului European: peste 55 de filme de ficțiune (drame, comedii, biografii, thrillere, SF, fantastice, pentru copii), documentare și scurtmetraje - vor fi proiectate la:
Cinema Elvire Popesco
Cinema Muzeul Țăranului
Cinema PRO
Cinemateca Eforie (Cinemateca Romana)
Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București (proiecții în aer liber)
Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest)
Goethe-Institut Bucuresti
Instituto Cervantes
Spaţiul Public European

Festivalul oferă o platformă de înțelegere a societății contemporane, care ne poate da răspunsuri la întrebarea „Încotro merge, de fapt, Europa?ˮ. Dar, ca să ne cunoaștem prezentul, trebuie să investigăm și trecutul, așa că noua ediție a FFE are atât filme și documentare recente, cât și o importantă selecție de filme clasice.
Pe lângă secțiunile speciale consacrate, ARTE, Premiul LUX, Moldox, FFE Clasic, 23.FFE are și secțiuni speciale noi: Dincolo de Zid (la 30 de ani de la căderea zidului Berlinului, am pus la cale cea mai complexă retrospectivă a filmelor amplasate în Germania de Est), Sinergii (unde filmul devine teatru) și Tribut Bertolucci (dedicată marelui maestru italian, cu patru filme, dintre care trei proaspăt restaurate, în premieră pe marele ecran). Inedit va fi și maratonul de 24 de ore cu seria de documentare 24H Europe, unde 60 de tineri din 26 de țări europene vorbesc despre speranțele, fricile, visele și ambițiile lor.

Proiecțiile vor fi însoțite de întâlniri cu cineaști și actori, concerte, dezbateri, ateliere de film, lansări de carte și alte evenimente speciale.

Programul complet al proiecțiilor este disponibil aici: http://ffe.ro/2019

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?