Festivalul "Ideo Ideis"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data:
  • 11 Iulie - 8 August 2021
  • 9 - 15 August 2021
  • 8 - 12 Septembrie 2021
Telefon Informații: +40 748 546 645
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:Festivalul "Ideo Ideis"

Descriere

Exprima ce esti – Ideo Ideis creste intr-un manifest artistic si social

Reper in educatie alternativa pentru ultimii 15 ani, Ideo Ideis se foloseste de avantul ultimilor 15 ani in care a creat cel mai mare festival de teatru pentru adolescenti si creste intr-un manifest artistic si social prin care mai multi tineri au acces la intalniri artistice hotaratoare. Astfel, Ideo devine mai mult decat un festival, pastrand nucleul care l-a consacrat, si anume evenimentul de vara din Alexandria.

De la curiozitatea de a-si pune intrebari despre sine, pana la curajul de a modela societatea de care au nevoie pentru devenirea lor, Ideo Ideis ii sustine pe adolescentii din Romania sa se exprime asa cum sunt. Acesta este si motivul pentru care transformarea era atat de necesara, dand ocazia mai multor adolescenti sa ia parte la experienta de dezvoltare care pana acum avea nucleul in saptamana de vara petrecuta la Alexandria.

„Ideo Ideis devine un manifest artistic si social care insufleteste procesul prin care adolescentii din Romania isi gasesc vocea si o folosesc pentru a modela societatea de care au nevoie in devenirea lor. Manifestul are in centru o experienta rotunda de dezvoltare personala in mai multe acte, unde nu exista raspunsuri gresite ci doar chestionari curajoase ale prezentului. Sub umbrela teatrului si a exprimarii artistice, le deschidem bratele tuturor adolescentilor care vor sa-si exploreze vocea interioara si sa gaseasca libertatea de a o exprima. Credem intr-un viitor al curajului si al adolescentilor care incep sa-l construiasca.” – Andreea Filip, Brand Director Ideo Ideis.

Universul Ideo Ideis se va construi pe sase piloni meniti sa asigure drumul unui tanar de la primul contact cu teatrul si artele alaturate pana la transformarea unei pasiuni in stil de viata.

Capsule de teatru si desteptari – 8 - 12 septembrie 2021

Este pilonul calatoriei unui adolescent care vrea sa afle mai multe despre el si sa exprime ceea ce simte. Experienta Ideo Ideis va fi concentrata in capsule intense in orasele din Romania unde drumurile culturale nu sunt cele mai line. O capsula e formata din trei artisti si pedagogi straluciti, oameni care sunt esenta Ideo Ideis si a experientei de invatare prin care au trecut pana acum mii de adolescenti.

Laboratorul de explorare personala prin teatru si arte alaturate - start in octombrie 2021

Laboratorul e un spatiu de invatare continua, care sprijina adolescentii sa descopere si sa duca la urmatorul nivel pasiunea pentru teatru, dans, fotografie, film, scriere creativa sau muzica. Este o experienta ce transforma, impartita pe mai multe module intre care fiecare adolescent are libertatea sa aleaga sau sa treaca cu entuziasm prin toate. Usile primelor laboratoare se vor deschide in Alexandria si Bucuresti, dar laboratoarele sunt pregatite si de calatoria spre alte comunitati unde e nevoie de ele.

Festivalul National de Teatru Tanar – 9 - 15 august 2021

Festivalul ramane o sarbatoare dedicata trupelor de teatru de adolescenti si o saptamana de inspiratie si revitalizare culturala in Alexandria.

Experienta de invatare a fiecarei editii e dedicata adolescentilor din noua trupe de teatru de liceeni, intr-o saptamana de explorari prin teatru si arte alaturate, ghidati de artisti referinta in domeniu care le devin traineri si mentori.

Printr-un program de ateliere, evenimente, intalniri cu oameni si idei culturale contemporane, dorinta comuna este ca festivalul sa schimbe imaginea si ritmul cultural al orasului si sa transforme comunitatea prin expunere la cultura.

Tabara de arte performative si revelatii - 11 iulie -8 august 2021

Tabara Ideo Ideis este un incubator de cautari. Un loc care se construieste cu grija in jurul pasiunii pentru film, teatru, dans sau muzica. La venirea in tabara, fiecare adolescent isi pune pasiunea pe masa si, cot la cot cu alti tineri artisti, incepe s-o modeleze, pana iese din ea un produs cultural finit, care le va apartine cu totul participantilor: un spectacol de teatru, un film de scurtmetraj, un concert sau un spectacol de dans. Un regizor le va antrena creativitatea in ritmul din mediul profesionist, iar un mentor va fi acolo sa le ghideze alegerile si sa creeze atmosfera dintr-o sala de spectacol insufletita de pregatirile unei premiere. Iar cand vine timpul premierei, echipa va facilita si intalnirea cu publicul, din care pot face parte prietenii si parintii adolescentilor participanti.

Productii de teatru, film si inclasabile - continuu

Pilonul s-a nascut din credinta in arta care se naste in mijlocul comunitatilor si decizia de a punem umarul ca ea sa-si gaseasca forma si drumul catre oamenii care au nevoie de ea. Premisa de la care se porneste este de a face filme care sa vorbeasca despre lucruri care poate nu ar fi descoperite altfel si spectacole de teatru care sa puna intrebari complicate, dar necesare. Iar inclasabilele pastreaza deschiderea catre a imagina proiecte interdisciplinare sau independente de un anume palier artistic, dar care vorbesc cu acelasi ton despre cine suntem si cum privim lumea inconjuratoare.

Teatrul tanar

Probabil cel mai ambitios dintre piloni, teatrul tanar va fi chiar asta: un teatru fizic in Bucuresti, unde toate ideile, toti oamenii si toata energia universului Ideo Ideis sa se adune pentru produse culturale care sa exprime ceea ce suntem cu totii.

„Teatrul pe care ni l-am dorit cand am inceput un festival intr-un oras fara teatru. Teatrul pe care ni l-am dorit cand am auzit despre idei care nu au o scena de pe care sa se faca auzite lumii. Teatrul pe care il cream in jurul comunitatii de alumni, mentori, traineri si prieteni care ne-au inspirat in toti acesti ani.

E un spatiu deschis catre toate ideile care ne duc mai aproape unii de ceilalti si care poarta in ele promisiunea unui altfel de viitor cultural. Unul in care tinerii artisti urca pe scena cu profesionistii referinta in domeniu. In care ideile curajoase isi intalnesc publicul. In care comunitatea e invitata sa-si spuna povestea.

Teatrul e o dedicatie pe care o facem mai ales alumnilor Ideo Ideis. Celor care si-au urmat pasiunea si pentru care nu a fost tot timpul usor sa-si vada calea catre un viitor mai curajos, mai prezent, mai tanar.” – Alex Ion, Co-fondator Ideo Ideis

Noul univers Ideo Ideis este reflectat in spotul regizat de Andreea Bortun, Co-fondator Ideo Ideis, in care spatiul creat de manifestul si social devine realitate pentru cativa adolescenti. „Am imaginat un narativ mai degraba fragmentar, bazat pe experiente senzoriale, traite de niste personaje care sunt inca intr-un proces de explorare. Fiecare dintre ele vine din locuri diferite. Insa, de departe, isi trimit semnale cunoscute unii altora: oglinzi, reflexii, fascicule. Jocul cu lumina declanseaza cautarea. Fiecare se grabeste sa ajunga in acest spatiu sigur, in care e loc si de introspectie, dar si de fun, in care pot sa invete lucruri alaturi de altii care le seamana. In care jocul e ok si miza nu e un raspuns batut in cuie. In care poti sa intelegi lucrurile in felul tau”, spune Andreea Bortun despre spotul realizat, care poate fi urmarit aici: https://youtu.be/y4XG3Xeawwk

Noutatile pot fi urmarite pe site, Facebook si Instagram.

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?