Festivalul International de film pentru publicul tanar- KINOdiseea, editia online

Imagini

Informații

Data: 20 - 31 Octombrie 2021
Preț: Intrare liberă

Descriere

Festivalul International de film pentru publicul tanar- KINOdiseea, editia online

Cele mai bune filme de la editiile XII si XIII vor putea fi urmarite online, gratuit, in toata tara


KINOdiseea revine intre 20 si 31 octombrie cu un program online care cuprinde 12 filme de lungmetraj pentru copii si familie, 5 calupuri de scurtmetraje si o serie de ateliere de actorie cu Lulu Trasnea, animatie stop-motion cu Augustin Pop si storytelling cu Alina Tofan.

Cea de-a XIII-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar KINOdiseea s-a incheiat in cinematografele din Bucuresti pe 28 septembrie, cand juriul format din producatoarea de film Gabriela Suciu, regizoarea Anca Damian si omul de comunicare Catalin Anchidin au acordat premiul pentru Cel mai bun film pentru copii animatiei Calamity- Copilaria Marthei Jane Cannary, regizate de Rémi Chayé, „pentru readucerea la viata a unui personaj legendar, mai putin cunoscut tinerei generatii, printr-o tehnica de animatie care pune in valoare o eroina nascuta cu un spirit justitiar. Un film foarte ancorat in realitatea actuala, relevant si necesar.” Juriul a decis, de asemenea, sa acorde o Mentiune speciala filmului cehesc MARTIN sI PaDUREA MAGICa, in regia lui Petr Oukropec, „pentru ca reuseste sa transpuna publicul intr-un univers incarcat de simboluri, actionand ca un ghid de supravietuire pentru adolescentul zilelor noastre, construit printr-un colaj vizual fantastic.”

Ambele filme, alaturi de alte zece titluri, vor putea fi urmarite pe intreg teritoriul Romaniei in perioada 20 - 31 octombrie, pe site-ul Eventbook.ro. Filmele vor putea fi vizionate gratuit, in urma inregistrarii unui cont pe platforma de streaming, in limita unui numar de vizualizari.

Printre filmele din programul KINOdiseea online se numara:

MARTIN sI PaDUREA MAGICa, co-productia ceho-slovaca in regia lui Petr Oukropec, care il are ca personaj principal pe Martin, un baiat de la oras, care isi petrece vara intr-o tabara aflata in padure. I se pare enervant sa nu aiba acces la internet insa uita complet de acest lucru atunci cand descopera ca in padure exista creaturi care au nevoie de ajutorul lui pentru a opri proiectele de constructie care se demareaza in zona. Un film inteligent si plin de aventuri, in jurul tematicii protejarii mediului inconjurator.

CALAMITY – COPILaRIA MARTHEI JANE CANNARY, o co-productie francezo-daneza, semnata de Rémi Chayé, laureata a premiului pentru Cea mai buna animatie la European Film Awards 2020 si castigatoare a numeroase premii in festivalurile de film pentru publicul tanar din intreaga lume. in 1863, in SUA, Martha are 12 ani, iar familia ei se indreapta catre vest, intr-o caruta cu coviltir, in cautarea unei vieti mai bune. Dupa ce tatal ei se raneste grav intr-un accident, Martha trebuie sa preia responsabilitatea de a avea grija de fratii ei mai mici, invatand totodata sa conduca si caruta. Niciodata nu s-a simtit mai libera si mai curajoasa. Odata ajunsa in vest, se descopera pe sine, impreuna cu o lume care o transforma si ii confirma personalitatea unica, dezvaluind-o pe legendara Calamity Jane.

BUSTER'S WORLD/ LUMEA LUI BUSTER, in regia lui Martin Miehe-Renard, relateaza pe marele ecran povestea lui Buster (11 ani), care nu isi pierde niciodata simtul umorului – este optimist si ambitios si isi doreste sa devina unul dintre cei mai mari magicieni pe care i-a vazut Danemarca. Visul lui cel mai mare este sa castige concursul de talente, asa ca Buster se antreneaza in fiecare zi alaturi de batranul sau prieten, Dl. Larsen, care este un bun cunoscator al magiei. Cu toate acestea, Buster are cateva obstacole de depasit, mai ales ca batausul scolii, Simon-Olaf, nu este doar cel mai acerb concurent din concurs ci isi doreste de asemenea sa o cucereasca pe Joanna, fata de care Buster este indragostit. Lucrurile se complica si mai mult atunci cand sora sa cu dizabilitati ii cere ajutorul, iar sanatatea domnului Larsen se deterioreaza.

BIRTA, in regia lui Bragi Thor Hinriksson, spune povestea unei fetite care este responsabila si puternica si incearca sa faca rost de bani prin mijloace inedite si aventuroase, dupa ce o aude in treacat pe mama ei vorbind la telefon ingrijorata despre criza financiara si despre faptul ca nu isi va putea permite cheltuielile de Craciun ale familiei. insa nu e tocmai usor sa pornesti intr-un astfel de demers, atunci cand ai doar 11 ani.

BINTI este un film belgian in regia lui Frederike Migom, unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale anului 2020, cu premiera mondiala la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal; filmul spune povestea lui Binti care are 12 ani si s-a nascut in Congo, insa a trait toata viata impreuna cu tatal ei, in Belgia. Chiar daca nu au o forma legala de a sta in tara, Binti isi doreste o viata normala si, mai mult, sa ajunga o vloggerita faimoasa precum idolul ei, Tatyana.

JACKIE sI OOPJEN, regizat de Annamaria van de Mond, este o comedie pentru intreaga familie care ne invita sa ne plimbam printre galeriile si operele de arta ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La inchiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetita de 12 ani a unui custode descopera ca unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeste la viata. O prietenie putin probabila se leaga atunci cand Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confunda pe Jackie cu sora ei demult pierduta.

TRIPLE TROUBLE, in regia Martei Karwowska, urmeaza povestea primului film polonez din serie – Double Trouble, a carui proiectie din 2017 de la KINOdiseea, a avut un suces rasunator printre cei mici. Trei ani mai tarziu, la editia din 2020, am avut parte pe marele ecran de o noua aventura a Julkai si a lui Olek: cand tabloul Plaja de la Pourville al lui Monet dispare din Muzeul National din Poznan, copiii au in fata o misiune importanta – sa gaseasca tabloul, sa descopere identitatea hotului si sa salveze un pictor nevinovat, acuzat de furt. Cei doi conlucreaza in armonie, asta pana cand apare Felka si incurcaturile o urmeaza.

ATELIERE:


Storytelling - Improvizatie si distractie! (trainer - Alina Tofan)- atelier de storytelling, jocuri de rol, imprietenirea cu conceptul de personaj / constructie de personaj - fiecare copil va lucra cu o jucarie pe care o are si o va prezenta grupului / va fi personajul lui pe parcursul atelierului. Detalii: 23 octombrie, ora 10:30, recomandare de varsta: 6 - 10 ani, numar maxim de participanti: 15.

Storytelling - Harta Emotiilor (trainer - Alina Tofan) - atelier de creativitate si improvizatie (harta emotiilor, body mapping - constientizarea resurselor, cum transformam ce simtim in ceva artistic - incurajarea creativitatii, a spontaneitatii si a jocului de rol).

in cadrul acestui atelier, cei mici vor invata mai multe despre ei, despre diferentele intre ei si ceilalti, despre emotii si despre cum putem transforma orice emotie intr-o resursa prin improvizatie, joc de rol si creativitate!

Detalii: 24 octombrie, ora 10:30, recomandare de varsta: 7 - 10 ani, numar maxim de participanti: 15.

Actorie (trainer –– Lulu Trasnea) - in cadrul atelierului, copiii vor avea parte de jocuri teatrale interactive, prin care isi vor dezvolta: atentia, memoria, capacitatea de concentrare, abilitatea de a vorbi in public, dictia. De asemenea, ei isi vor explora creativitatea prin jocuri de imaginatie.

Detalii: 30, 31 octombrie, ora 10:30, recomandare de varsta: 09 - 12 ani, numar maxim de participanti: 10.

Animatie stop-motion (trainer Augustin Pop) - animaţia stop-motion implica imaginaţie, curiozitate si rabdare, dar si puterea de a planifica si de a compune imagini complet noi. in cadrul acestui atelier, copiii vor crea impreuna scurte filme animate din imagini, dand viaţa obiectelor, conturand personaje si povesti. Cei mici invata sa faca fotografii, isi dezvolta puterea de concentrare si gandirea vizuala.

Detalii: 30, 31 octombrie, ora 10:30, recomandare de varsta: 10 - 14 ani, numar maxim de participanti: 10.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Itsy Bitsy, AGERPRES, Catavencii, Zile si Nopti, Romania Journal, Click! pentru femei, Spotmedia, IQads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Cinemap, Revista Atelierul, PRwave, IQool, bookblog.ro, 4arte.ro, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, ProBucuresti.ro, AARC, filme-carti.ro, MovieNews, Qbebe, suntparinte.ro, acasa.ro, Munteanu.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, membru Europa Cinemas.

„Proiectul nu reprezinta in mod necesar poziţia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finatarii.”

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. in cele 12 editii precedente, festivalul a inregistrat peste 130.000 de participanti, la Bucuresti si in alte orase din tara.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?