FESTIVALULUI FILMULUI PALESTINIAN

Imagini

Informații

Data: 25 Noiembrie - 5 Decembrie 2021

Descriere

FILME DE LA VENETIA,

IN PROGRAMUL EDITIEI A PATRA A

FESTIVALULUI FILMULUI PALESTINIAN


Doua lungmetraje de fictiune selectate la Festivalul de la Venetia vor fi proiectate la galele de deschidere si de închidere de la editia din acest an a Festivalului Filmului Palestinian din Romania. Este vorba de „200 de metri” („200 Meters”), de Ameen Nayfeh, si de „Strainul” („The Stranger”, 2021), de Ameer Fakher Eldin.

Editia a patra se va desfasura intr-un format hibrid. In perioada 25 - 28 noiembrie 2021, filmele vor putea fi vazute de publicul bucurestean la Cinema Muzeului Taranului apoi, in intervalul 2 - 5 decembrie 2021, o mare parte din selectie va fi disponibila online, pe platforma Eventbook.

Debutul regizorului Ameen Nayfeh, „200 de metri”, are in centru un tata palestinian care este prins de cealalta parte a zidului de separare si incearca sa ajungă la fiul sau la spital. Descris de Variety drept „o drama de familie care se intersecteaza cu un road movie in Palestina”, filmul a avut premiera mondiala in 2020, in sectiunea independenta Giornate degli Autori a Festivalului de la Venetia.

Tot un debut este si „Strainul”, de Ameer Fakher Eldin, care a facut parte in acest an din selectia Giornate degli Autori a aceluiasi prestigios festival. Filmul urmareste un doctor fara licenta din inaltimile Golan ocupate, a carui viata este data peste cap cand intalneste acidental un soldat ranit in razboiul din Siria. „Strainul” se concentreaza „pe un barbat complesit de o criza existentiala atunci cand se confrunta cu absurdul”, a scris Cineuropa.

Biletele la proiectiile celor doua filme de la Cinema Muzeul Taranului Roman sunt disponibile pe platforma Eventbook. Restul filmelor si intregul program vor fi anuntate in curand.

FFP isi propune sa ofere publicului din Romania sansa sa vada in premiera cele mai apreciate filme palestiniene recente si sa ii cunoasca pe cei mai importanti cineasti palestinieni.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”, in parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina si cu Ambasada Statului Palestina la Bucuresti.

Centrul Cultural Palestian Mahmoud Darwish este o organizatie non-guvernamentala, neafiliata politic, care promoveaza cultura si valorile stravechi palestiniene in spatiul public romanesc si isi propune sa creasca interesul publicului din Romania pentru mostenirea culturala palestiniana prin organizarea mai multor evenimente si activitati.

Vazut de Radio Guerrilla.

Parteneri media: Music Channel, Zile si Nopti, Cinemagia, AGERPRES, IQads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Scena9, The Institute, Spotmedia, One World Romania, Film Menu, F-Sides Cineclub, MovieNews, PRwave, Iqool, CriticEyez, Munteanu, SMARK.

Mai multe informaţii pot fi gasite pe pagina de Facebook a FFP si pe site-ul palestinianfilmfestival.org.

Contact /

mail office@palestinianfilmfestival.org

website https://palestinianfilmfestival.org/

social media @festivalulfilmuluipalestinian

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?