Nordic Film Festival

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 19 - 23 Februarie 2020

Descriere

După succesul pe care l-a înregistrat cu prima ediție din București și cu edițiile retrospective din Sibiu și Chișinău, Nordic Film Festival revine în Capitală în luna februarie, cu cinci zile de proiecții premiate la Cinema Elvire Popesco, cel mai cochet cinematograf al orașului. Astfel, cinefilii au ocazia de a viziona 18 filme din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Festivalul este organizat cu sprijinul Institutului Francez din București și este susținut de Ambasada Regatului Danemarcei, Ambasada Republicii Finlanda, Consulatul Onorific Al Republicii Islanda, Ambasada Regatului Norvegiei și Ambasada Suediei la București.

Programul Festivalului:

MIERCURI - 19 FEBRUARIE - ORA 18:30
COMPILAȚIE DE SCURTMETRAJE NORDICE
Durata: 1h 30m


JOI - 20 FEBRUARIE - ORA 16:30
THE STRANGER / Documentar / 2017 / Danemarca
Durata: 1h 40m
Regie: Nicole Nielsen Horanyi
Sinopsis: Amanda a găsit pe internet bărbatul perfect. Este drăguț, amuzant și moștenitorul uneia dintre cele mai bogate familii din Danemarca. Îl invită în casa și viața ei, dar este oare el cu adevărat persoana care pretinde a fi ?
Premii: DOC NYC - Premiul Juriului


JOI - 20 FEBRUARIE - ORA 18:30
VOID / Dramă / 2018 / Finlanda
Durată: 1h 37m
Regie: Aleksi Salmenperä
Sinopsis: The Void este povestea unei relații tumultuoase dintre o actriță de succes(Pihla) și un scriitor(Eero) ce se chinuie să își câștige existența. Nici unul din ei nu vor să își sacrifice cariera deși relația lor este într-un stadiu precar. Eero apelează la măsuri disperate pentru a își pune cariera pe picioare iar Pihla abia începe să se obișnuiască cu noul rol de mamă. Dar este oare spațiu și pentru relația lor în planurile grandioase pe care le au ? Eero și Pihla o iau fiecare pe căi separate pentru a căuta aceste răspunsuri și ajung în locuri precum Havana, Hollywood, Oceanul Atlantic sau Laponia.
Premii: Jussi Awards - Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun montaj


JOI - 20 FEBRUARIE - ORA 20:30
BECOMING ASTRID / Dramă / 2018 / Suedia
Durată: 2h 3m
Regie: Pernille Fischer Christensen
Sinopsis: Când Astrid era mică, a trecut printr-o calamitate ce a afectat-o profund. Însă tot atunci i s-a întâmplat și un miracol, oferindu-i o clarviziune către sufletele copiilor. Acel incident a convins-o că trebuie să renunțe la normele sociale și să își asculte inima, transformând-o în probabil cea mai inovativă scriitoare a timpurilor noastre.
Premii: Chicago IFF - Cel mai bun film străin


VINERI - 21 FEBRUARIE - ORA 15:30
A TOAD STORY + REFLECTIONS / Documentar / 2016 / Norvegia + Suedia
Durata: 50m + 1h20m (2h 10m)
Sinopsis A TOAD STORY: Într-un fiord din Norvegia, o zonă mică este schimbată pentru totdeauna, datorită unui drum Trans European ce amenință comunitatea locală de broaște. Este un documentar despre cum mărețiile planetei pot apărea în cele mai mici creaturi.
Sinopsis REFLECTIONS: Regizoarea o duce pe mama ei, Karin Broos, o faimoasă pictoriță suedeză, într-o călătorie la marea Letoniei, sperând să apropie distanța dintre cele două. Din această experiență iese un film intim și poetic, explorând cele mai adânci camere ale creierului uman și complexitățile relației dintre o mamă și o fiică.
Premii: Matsalu INFF - Cel mai bun Regizor / Viten Film Festival - Premiul Publicului.


VINERI - 21 FEBRUARIE - ORA 18:00
AND BREATHE NORMALLY / Dramă / 2018 / Islanda
Durata: 1h35m
Regie: Isold Uggadottir
Sinopsis: Viața a două femei se intersectează prin circumstanțe extraordinare, după care o prietenie delicată începe să se formeze între cele două. O mamă islandeză și o imigrantă din Guinea, ambele lucrând la o strategie comună de a își regândi viața și prioritățile.
Premii: Sundance - World Cinema Dramatic Award/ Göteborg FF - FIPRESCI/ Athens IFF - Cel mai bun film


VINERI - 21 FEBRUARIE - ORA 20:00
A FORTUNATE MAN / Dramă / 2018 / Danemarca
Durata: 2h 46m
Regie: Bille August
Sinopsis: Spre sfârșitul secolului 19, Peter Sidenius este un tânăr ambițios și un creștin devotat dintr-o familie din Vestul Danemarcei, ce călătorește la Copenhaga pentru a studia ingineria, contrar așteptărilor tatălui său, care era preot. Acolo, intră în contact cu Jakobe, o tânără dintr-o familie de evrei bogați. Peter începe un mare proiect de inginerie în regiunea natală dar înainte să își vadă visul împlinit, trebuie întâi să se confrunte cu mândria sa.
Premii: Danish FA - Cea mai bună scenografie/ Bodil Awards - Cea mai bună actriță(Katrine Greis-Rosenthal)/ Beijing IFF - Cel mai bun film.


SÂMBĂTĂ - 22 FEBRUARIE - ORA 11:00
HAYFLOWER, QUILTSHOE AND THE RUBENS BROTHERS / Film pentru copii / 2017 / Finlanda
Durata: 1h 30m
Regie: Anna Dahlman
Sinopsis: Când familia Cowbell pleacă într-o lungă vacanță, poliția locală este fericită. În final un weekend liniștit! Fericirea lor se dublează atunci când aceștia câștigă o vacanță de o săptămână la o cabană. Ce nu știu ei este că acea cabană este chiar lângă cea a familiei Cowbell, așa că se deghizează pentru a nu fi recunoscuți. Însă fetele familiei Cowbell își dau seama de asta și pornesc într-o misiune pentru a îi demasca pe aceștia.
Ceea ce urmează este o săptămână plină de acțiune și comedie.


SÂMBĂTĂ - 22 FEBRUARIE - ORA 13:00
I AM WILLIAM / Film pentru copii / 2017 / Suedia
Durata: 1h 22m
Regie: Jonas Elmer
Sinopsis: Viața lui William nu este deloc ușoară. Mama lui, fiind într-un sanatoriu, nu poate avea grijă de el așa că acesta locuiește alături de unchiul său, Nils. Nils a ieșit la pensie devreme și își petrece zilele cumpărând antichități și apoi vânzându-le la un preț favorabil. Nils, însă, are o datorie la niște mafioți. William va trebui să găsească imaginația și curajul necesar pentru a îl salva atât pe unchiul său, din ghearele mafioților cât și pe sine, din problemele cu bătăușii clasei.
Premii: Ale Kino! - Cel mai bun film pentru copii


SÂMBĂTĂ - 22 FEBRUARIE - ORA 15:00
GOING WEST / Dramă-Comedie / 2017 / Norvegia
Durata: 1h 16m
Regie: Henrik Martin Dahlsbakken
Sinopsis: Un profesor de muzică fără loc de muncă își duce tatăl transexual într-o drumeție pe coasta de vest a Norvegiei, pentru a onora îndemânarea mamei sale decedate la cusut. Going West este un film călduros despre viață, iubire și pierdere.
Premii: Amanda Awards - Cel mai bun actor într-un rol secundar (Ingar Helge Gimle)


SÂMBĂTĂ - 22 FEBRUARIE - ORA 16:45
OF HORSES AND MEN / Comedie Neagră / 2013 / Islanda
Durata: 1h 21m
Regie: Benedikt Erlingsson
Sinopsis: Într-o zonă singuratică a Islandei, nu prea ai ce altceva să faci decât să observi caii, vecinii, și caii vecinilor, prin binoclu.
Dragostea este acerbă, așa că viața se bea, iar moartea se uită, având consecințe grave pentru locuitorii micii comunități.
Premii : Edda Awards - Cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cel mai bun regizor
Amiens IFF - Cea mai bună actriță(Charlotte Bøving), Goteborg FF - FIPRESCI, Cel mai bun film.


SÂMBĂTĂ - 22 FEBRUARIE - ORA 18:30
GOLIATH / Dramă / 2018 / Suedia
Durata: 1h 28m
Regie: Peter Grönlund
Sinopsis: Kimmie este un tânăr de 17 ani ce trăiește într-un mic oraș industrial din Suedia. De îndată ce tatăl său este arestat, acesta trebuie să aibă grijă de familia lui, moștenind ,,munca’’ și statutul social al tatălui său, chiar dacă activitățile respective nu erau neapărat legale.
Premii: Guldbagge Awards - Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor(Joakim Sällquist), Cea mai bună muzică, Cel mai bun montaj


SÂMBĂTĂ - 22 FEBRUARIE - ORA 20:30
WINTER BROTHERS / Dramă / 2018 / Danemarca
Durata: 1h 33m
Regie: Hlynur Pálmason
Sinopsis: În Winter Brothers, observăm odiseea unor frați ce lucrează într-o mină din Estul Danemarcei.
Modul inospitalier în care aceștia trăiesc și rutina lor zilnică ajunge să creeze o dușmănie violentă între ei și o altă familie.
Premii: Angers EFF - Cel mai bun film/ Beijing IFF - Cel mai bun film/ Danish FA - Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor/ Locarno - Cel mai bun actor


DUMINICĂ - 23 FEBRUARIE - ORA 11:00
IN THE FOREST OF HUCKYBUCKY / Animație-Film pentru copii / 2016 / Norvegia
Durata: 1h 15m
Regie: Rasmus A. Sivertsen
Sinopsis: Claus, Morten, Domnul Iepure și toți prietenii lor locuiesc în Pădurea Huckybucky. Un loc fermecat, dar chiar și așa, animăluțele mici trebuie să se ferească de cele mari. Din păcate, vulpea Marvin are o tendință de a mânca șoriceii ce îi ies în cale. Așa că ariciul Horace începe să gândească o lege, astfel încât toate animăluțele să poată trăi în pace și să devină prieteni.
Premii: Amanda Awards - Cel mai bun film pentru copii


DUMINICĂ - 23 FEBRUARIE - ORA 12:30
THE FALCONS / Film pentru copii / 2018 / Islanda
Durata: 1h 30m
Regie: Bragi Thor Hinriksson
Sinopsis: În fiecare an, pe o insulă mare în afara Islandei, se desfășoară un turneu important de fotbal pentru copii. Protagonistul filmului, Jon, un băiat de doar 10 ani, pleacă alături de echipa sa pentru a fi în competiție și va trebui să evolueze mult mai repede decât ar fi crezut, atât pe teren cât și în afara sa.
Premii: Chicago IFF - Cel mai bun film pentru copii


DUMINICĂ - 23 FEBRUARIE - ORA 14:30
GARDEN LANE / Dramă / 2017 / Suedia
Durata: 1h 53m
Regie: Olof Spaak
Sinopsis: Eric și Elin se văd după mult timp și încep să își amintească prima lor întâlnire. Părinții lor au fost alcoolici dar pentru o bună perioadă de timp, au trăit împreună ca o familie. Acel timp petrecut împreună încă îi definește ca persoane și le influențează modul de a privi lumea.
Premii: California IFF - Cel mai bun regizor/ Baltic Debuts FF: Premiul juriului/ Giffoni FF - Cel mai bun film/ Guldbagge Awards - Cea mai bună imagine


DUMINICĂ - 23 FEBRUARIE - ORA 17:00
THE UNKNOWN SOLDIER / Film de război / 2017 / Finlanda
Durata: 2h 57m
Regie: Aku Louhimies
Sinopsis: În al doilea război mondial, Finlanda era prinsă între două regimuri totalitare. Cel nazist și cel comunist. În timp ce guvernul încerca din răsputeri ca țara să rămână o democrație, soldații luptau în pădurile Kareliei pentru a recupera teritoriul pierdut în timpul iernii din 1939. În timp ce soldații încep să își dea seama de inutilitatea și ororile războiului, ofițerii și comandanții lor devin din ce în ce mai preocupați de medalii și glorie personală decât de viețile oamenilor.
Premii: Jussi Awards - Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj, Cel mai bun actor


DUMINICĂ - 23 FEBRUARIE - ORA 20:30
THE KING'S CHOICE / Film de război / 2016 / Norvegia
Durata: 2h 10m
Regie: Erik Pope
Sinopsis: Aprilie 1940. Germania nazistă invadează Norvegia iar familia regală și guvernul se refugiază în Hamar, un orășel la Vest de Oslo. Ambasada Germaniei încearcă să negocieze un pachet diplomatic, prin care trupele germane să staționeze în Norvegia sub pretextul că Armata Marii Britanii va invada țara lor. Până la urmă, decizia privind viitorul Norvegiei va sta în mâna regelui.
Premii: Amanda Awards - Cel mai bun film, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun montaj / Garden City - Cel mai bun scenariu

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?