Sah

Imagini

Informații

Evenimentele trecute
  • 8 - 29 Octombrie 2022

Descriere

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să îi înscrieți pe copiii dumneavoastră la un program online educațional interactiv, în care micuții vor afla noțiuni introductive despre șah și își vor exersa gândirea logică!

Prin practicarea acestui joc, copilul dumneavoastră își va dezvolta imaginația, creativitatea și aptitudinile matematice. Șahul stimulează capacitatea de a prevedea consecințele propriilor acțiuni, dezvoltă dorința de autoperfecționare, sporește încrederea în sine, mărește puterea de concentrare și dezvoltă atenția distributivă.

Grupa de vârstă
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Perioada de desfășurare
Atelierele se desfășoară sâmbăta, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, între orele 13:00 – 14:15.

Succesiunea modulelor este următoarea:
Modul I
8 – 29 octombrie 2022
Tema 1 (8 octombrie 2022): Legenda șahului, tabla de șah, câmpurile, cum se deplasează turnul, nebunul, dama. Jocuri și concursuri.
Tema 2 (15 octombrie 2022): Cum se deplasează pionii, caii, turnurile și mutările speciale. Jocuri și concursuri;
Tema 3 (22 octombrie 2022): Despre șah, pat, mat și remiza în șah; valoarea pieselor; notația algebrică a unei partide de șah. Jocuri și concursuri;
Tema 4 (29 octombrie 2022): Cum capturăm și ne apărăm de șah; cum deschidem corect o partidă de șah. Jocuri și concursuri.

Modul II
5 – 26 noiembrie 2022
Tema 1 (5 noiembrie 2022): Maturile de bază cu o damă, un turn și 2 turnuri; cum dăm mat într-o mutare. Jocuri și exerciții;
Tema 2 (12 noiembrie 2022): Strategia în jocul de șah; cum atacăm, ne apăram și cum capturăm corect. Jocuri și exerciții;
Tema 3 (19 noiembrie 2022): Jocul de șah cu ceasul de șah; cum mă pregătesc de un concurs de șah; simultan de șah cu profudesah. Jocuri și exerciții;
Tema 4 (26 noiembrie 2022): Primul meu concurs de șah „Sunt Câștigător”! Turneu de șah între studenții înscriși la Module. Participanții vor primi premii și diplome.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita a maximum 15 locuri/grupă.
După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro .
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.
Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 4 participanți

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?