TÂRG "PRODUS ÎN GAL" din cadrul evenimentului "ROMÂNIA - LEADER de 10"

Imagini

Informații

Data: 30 Septembrie - 3 Octombrie 2021
Locul: curtea Ministerului Agriculturii din B-dul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București

Descriere

Avem deosebita plăcere de a vă invita între 30.09.2021 - 03.10.2021 la târgul „Produs în GAL” din cadrul evenimentului „ROMÂNIA - LEADER de 10”.
Evenimentul este organizat de Federația LEADER în parteneriat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și va avea loc în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale: B-dul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București.
În cadrul evenimentul, tinerii beneficiari ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) vor prezenta impactul LEADER la nivelul comunităților locale și vom organiza o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare și meșteșugărești/nealimentare.
Pe durata evenimentului, ne dorim ca participanții să facă un schimb de informații și să găsim împreună factorii care asigură un impact pozitiv pe termen lung și o valoare adăugată a produselor și serviciilor create cu ajutorul Programului LEADER.
Totodată, încurajăm o atmosferă de schimb de idei și planuri de viitor care să contribuie la creșterea valorii produselor și a serviciilor proprii, dar și la dezvoltarea teritoriului din care provin.
Încurajăm cât mai multe GAL-uri din întreg teritoriul României să participe alături de cei mai profesioniști producători locali ca să putem ilustra împreună cât de important este Programul LEADER și cât de mult a schimbat fața zonei rurale din România în ultimii 10 ani.
Pentru a vă înscrie la târg vă rugăm să completați chestionarul din acest link https://forms.gle/QskxpvffSAgDuhd76.
GAL-urile interesate sunt invitate să înscrie tinerii beneficiari ai PNDR, Sub-Măsura 19.2 prin intermediul formularului.
Fiecare GAL are posibilitatea de a propune maximum trei beneficiari (producători produse agro-alimentare și sau nealimentare), din care unul ca rezervă
Odată cu înscrierea producătorilor, GAL-ul va anexa pentru aceștia și următoarele documente, în funcție de natura produselor care vor fi expuse:
Certificatul de înregistrare a societății sau certificatul de producător;
Avizul pentru siguranța alimentelor;
Buletinul de analiză;
Carnetul de sănătate și declarația de conformitate, conform solicitărilor Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București;
Scurtă descriere a produselor oferite spre comercializare sau prezentare.
Pentru produsele care necesită menținerea la temperatură controlată (brânzeturi, lactate, produse procesate din carne și altele) producătorii au obligația de a-și aduce vitrina frigorifică sau alte echipamente pentru păstrarea produselor la temperatura necesară
De asemenea, producătorii vor semna o declarație privind luarea la cunoștință a următoarelor condiții (declarație ce va fi încărcată alături de celelalte documente necesare):
Pentru a preveni infecția cu Covid-19, produsele nu vor fi oferite spre degustare și vor fi ambalate individual;
Branșarea la utilități se va realiza numai cu aprobarea și sub supravegherea personalului specializat al Ministerului; accesul la utilități se realizează după branșarea supravegheată;
Este interzisă utilizarea aparaturii defecte sau cu modificări tehnice;
În incinta Ministerului ESTE INTERZISĂ UTILIZAREA ORICĂREI SURSE CU FLACĂRĂ DESCHISĂ !!! (butelii, artificii, fumigene pe bază de gaz, gheață carbonică etc.);
Expozanții vor parcurge un instructaj realizat sub coordonarea responsabilului COPSU din MADR.
Selecția producătorilor va fi realizată de către o comisie formată din reprezentanți ai MADR și reprezentanți ai Federației LEADER, având în vedere expunerea produselor din cât mai multe regiuni, diversitatea de produse și caracterul inovativ al acestora. În cazul în care mai mulți producători din aceeași regiune întrunesc toate criteriile de selecție, se aplică principiul ”primul înscris, primul selectat” pentru regiunea respectivă.
GAL-urile vor fi informate asupra listei finale cu producătorii selectați, precum și cu lista cu producătorii de rezervă.
Reprezentanții Federației LEADER se vor asigura de transmiterea tuturor informațiilor atât către producătorii selectați, cât și către GAL-urile aferente.
ATENȚIE: nu se vor lua în considerare documentații de înscriere incomplete
Pentru buna desfășurare a evenimentului vă rugăm să aveți în vedere următoarele aspecte:
Accesul în curtea ministerului se va face pe baza invitației transmisă din partea Federației LEADER pe e-mail către GAL și producător;
Amenajarea standurilor se va realiza în data de miercuri, 29 septembrie, începând cu orele 16.00;
Dezafectarea standurilor se va realiza duminică, 3 octombrie, începând cu orele 16.00;
Accesul în incinta pentru aprovizionare se va face, între orele 8.00 – 10.00, în zilele de desfășurare ale Târgului,
Este necesară transmiterea buletinelor de analiză ale produselor pe care intenționați să le prezentați spre vânzare;
Se vor respecta Obligațiile conforme cu ordinele privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul Coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară, în conformitate cu HG 826/2021 și OMS 874/2020.
Vă mulțumim mult pentru sprijinul acordat prin participarea la această inițiativă sub egida Federației LEADER!
Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?