Vânătoare de comori urbane - Centrul Vechi

Imagini

Informații

Data: 5 Septembrie 2019, 17:30 Joi

Descriere

Conceptul CityHunt reprezintă o aventură în oraș cu multă adrenalină, mister dar și multă distracție. Este o competiție de tip treasure hunt ce te va face sa descoperi Bucureștiul altfel decât îl știai, iar in același timp, este o modalitate inedită de a petrece timpul liber.
Esti pregatit pentru o provocare? Am transformat Centrul Vechi din Bucuresti intr-un mare puzzle.
Tu si echipa ta trebuie sa gasiti primii toate comorile ascunse in timp ce rezolvati, pentru puncte bonus, provocari distractive. Veti castiga doar daca veti fi rapizi, ageri la minte si veti lucra bine in echipa.
Ne intalnim in fata scarilor de la BNR (Banca Nationala Romana). Stabilim echipele iar inainte de a porni in aventura veti primii bucatele de puzzle, constand in indicii foto, indicatii de localizare si provocari. Traseul se incheie cu o binemeritata pauza de hidratare unde vom servi suc, apa sau chiar un pahar cu bere in timp ce adunam punctele si stabilim castigatorii. Echipele invingatoare vor fi recompensate pentru spiritul lor de observatie.
Inainte de a ajunge  cea mai recunoscuta zona pentru distractie din Bucuresti, Centrul Vechi era locul de intalnire al negustorilor din toata lumea (greci, albanezi, bulgari, austrieci, sârbi, evrei).

Inima centrului vechi, Strada Lipscani este atestata documentar inca din 1589 cu denumirea initiala “Ulita cea Mare”. Numele “Lipscani” se datoreaza negustorilor ce isi aduceau marfa de la Lipsca-Leipzig.  Cladirile de pe aceasta strada au fost construite in stilul neoclasic si neobaroc preponderent in secolul XIX.
Strada Selari isi are denumirea din comertul cu sei ce avea loc aici dar in acele vremuri, strada era renumita si pentru faptul ca acolo exista un bordel (de unde numele clubului “Bordello”) . Tot pe aceasta strada a aparut si legenda celei mai cunoscute curtezane, ce isi alegea barbatii dupa portofel. Zaraza s-a indragostit nebuneste si a ramas fidela cantaretului Cristian Vasile.
Strada Covaci era recunoscuta pentru bisnitarii ce vindeau ciocolata si tigari pe sub mana dar totodata aici a luat nastere legenda celebrului restaurant “La Iordache”. Se spune ca intr-o noapte, un carciumar a ramas fara mate de oaie pentru carnati si a pus amestecul de carne tocata si mirodenii direct pe gratar iar produsul a fost numit in gluma “mititel”.
O poveste cunoscuta este si cea a “Zidului lui Dracula” din beciul Curtii Vechi unde au fost gasite urme ale cazanelor lui Vlad Tepes ce se zvoneste ca bantuie acum Curtea Veche.
Strada Franceza, numita initial “Ulita Islicarilor” (caciuli de blana purtate de boieri) a fost prima strada canalizata si pavata cu piatra cubica.
Valea Regilor, denumita si pasajul Mecca-Villacrosse, a imprumutat numele unei cafenelei renumite din zona.

Pentru mai multe detalii despre cum te poți înscrie la această ediție și cât costă să devii vânător de comori urbane pentru o zi, te invităm să accesezi linkurile de mail jos:
Înscriere: https://cityhunt.ro/hunt/centrul-vechi-1/

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?