Europe. South East - Recorded Memories

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 22 Mai - 10 August 2014

Descriere

Un proiect Goethe-Institut în colaborare cu Museum für Photographie Braunschweig în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană, Bucureşti, curatoriat de Constanze Wicke cu sprijinul specialiştilor din 11 ţări sud-est europene.

Expoziţia reuneşte lucrări semnate de 23 de artişti care abordează teme precum: memoria colectivă, cultura rememorării, rolul imaginii în aceste procese. Fotografii, lucrări video şi instalaţii însoţesc publicul într-o călătorie vizuală prin trecutul recent al Europei.

“Expoziţia Recorded Memories porneşte de la ideea că imaginile realizate cu aparatul de fotografiat şi cu camera de filmat ocupă un loc privilegiat în consemnarea istoriei. În momentul captării, aparatul creează o legătură inseparabilă între trecut şi lumea actuală. Redarea vizuală a poveştii captive, trecutul pe viu, ca să spunem aşa, trebuie să fie întotdeauna examinată, citită, interpretată – o perspectivă care se naşte invariabil din trecutul său propriu. Fiecare vizionare creează o nouă poveste. A te confrunta cu aceste imortalizări înseamnă a te confrunta, în fapt, cu elemente disparate, cu fragmente asupra cărora să deliberezi. Fotografia, filmul şi arta video sunt toate agenţi ai trecutului – dar pot fi şi un mijloc de a ridica semne de întrebare asupra felului în care vedem noi istoria şi memoria.” (Constanze Wicke)

Din România şi Republica Moldova participă la acest proiect Iosif Király, Michele Bressan, Ștefan Sava şi Pavel Brăila într-o selecţie realizată de Irina Cios.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?