Expoziția Oarecari - Ioan Matei Agapi

Imagini

Informații

Data: 23 Octombrie - 15 Noiembrie 2020

Descriere

În luna iunie, echipa din spatele documentarului TIMEBOX, a început digitalizarea negativelor din Colecția Agapi pentru a salva arhiva uriașă de fotografii aparținând legendei ieșene - Ioan Matei Agapi. După luni de muncă, Nora Agapi, fiica artistului, va prezenta o parte din lucrările fotografului, în cadrul expoziției Oarecari. 1967 - 1978 vazuti de Ioan Matei Agapice va avea loc la MNAC Bucharest
, în perioada 23 octombrie - 15 noiembrie.
În cadrul vernisajului, de pe 23 octombrie, ora 16:00, de la etajul IV al Muzeului Național de Artă Contemporană din București, Nora va prezenta și platforma www.ioanagapi.ro în care se vor regăsi, scanate și digitalizate, peste 1000 de negative realizate de Ioan Agapi în perioada 1968-1978.
Expoziția <OARECARI . 1967 - 1978 văzuți de Ioan Matei Agapi>, curatoriată de Calina Barzu
, prezintă o selecție de imagini din reportajele sale, dar și fotografii personale de vacanță sau de la nunți. Artistul a fotografiat diverse personalități din scena politică și culturală, dar, în egală măsură, îl interesau oamenii de rând, pe care îi fotografia într-o manieră aparte. Fotografiile din expoziție surprind modul în care Ioan Matei Agapi se regăsea în cei pe care îi fotografia, dar și capacitatea lui de a vedea individul și umanitatea indiferent de vârsta, gen, statut sau clasă socială.
Expoziția poate fi văzută în perioada 23 octombrie - 15 noiembrie la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, de miercuri până duminică, între orele 11:00 - 18:00, doar cu respectarea condițiilor de siguranță impuse de COVID 19. ACCESUL la vernisaj este gratuită și se va face pe bază de rezervare în prealabil cu confirmare de primire la adresa elena24martin@gmail.com în limita a 50 de locuri.
Proiect co-finanțat de AFCN
, organizat de Manifest Film
în parteneriat cu MNAC, Cirrus Aircraft
și Scan Time.
CONDIȚII DE SIGURANȚĂ COVID-19
✓ Accesul se face printr-un singur punct si evacuarea se face printr-un punct separat.
✓ Toți participanții la eveniment trebuie să accepte măsurarea temperaturii.
✓ Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) și nici a celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C.
✓ În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3°C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus, iar masca este obligatorie.
✓ Persoanelor care refuză să le fie verificată temperatura nu li se va permite accesul în incinta muzeului.
✓ Vă rugăm să respectați distanțarea socială conform normelor stării de alertă.
✓ Mesele și ustensilele sunt dezinfectate periodic cu substanțe biocide autorizate, chiar și în timpul evenimentului.
✓ Vor exista mai multe puncte cu dezinfectant pentru mâini.
✓ Participanții sunt obligați să poarte mască.
_____

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?