Expoziția Tectonica umbrei

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 21 Decembrie 2018 - 17 Februarie 2019
Preț: 1 - 5 lei

Descriere

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 21 decembrie 2018 – 17 februarie 2019, iar biletul de acces este de 5 lei.

Tectonica umbrei este expoziția capsulă pe care Ștefan Ungureanu o deschide în noul spațiu destinat expozițiilor temporare din Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Proiectul include și o serie de evenimente conexe (o lansare de catalog, un artist talk ce urmează să fie anunțate) și se va desfășura în perioada 21 decembrie 2018 – 17 februarie 2019.

Ștefan Ungureanu este un artist vizual al cărui interes pentru cartografiere, știință sau vizualizare de informații a generat lucrări care pun în dialog patrimoniul muzeului Hărților și Cărții Vechi cu arta contemporană. Invitat să expună în noul spațiu de tip white cube al muzeului, Ungureanu își propune să facă legătura dintre publicul intersat de cartografiere sau hărți și adepții artei contemporane.

Intervenția unui artist într-un spațiu muzeal este o experiență diferită de expoziția într-o galerie de artă. Această practică extrem de răspândită la nivel internațional a pornit din dorința de a revitaliza patrimoniul unui muzeu sub influența practicilor creativea ale artistului.

Ștefan Ungureanu (n.1984) este preocupat de transpunerea vizuală a științei în imagini. Lucrările sale organizeză și normează spațiul, narațiunea și timpul în structuri vizual-narative complexe. Ungureanu folosește în cercetarea sa artistică concepte proprii inspirate de Bruno Latour, Jordan Peterson sau Robert Sapolsky. Din 2016 urmează un doctorat la UNARTE, sub coordonarea lui Dragoș Gheorghiu. O parte din rezultatele cercetării este prezentată în această expoziție și în șirul de de evenimente care sprijină acest demers.

Ioana Marinescu (n.1988) este curator și istoric de artă la H’art Gallery din Bucureşti. Din 2015 lucrează la un doctorat cu tema biografia cuplurilor de artiști, un subiect predilect în proiectele sale. A lucrat cu numeroși artiști printre care Nicolae Comănescu, Ion Bârlădeanu sau Gili Mocanu. Colaborarea cu Ștefan Ungureanu a presupus editarea primului său catalog, dar și curatorierea unor expoziții personale și de grup.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?