Expoziție "În căutarea demnității"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 8 - 11 Aprilie 2021

Descriere

Arta are puterea de a spune povești în alt mod decât o putem face în mod obișnuit - prin gânduri și sentimente. Prin picturi realizate de artiști romi și neromi aducem în lumină istoria (ne)spusă despre romi, oferim mai multe motive romilor pentru a se identifica cu etnia lor și aducem un plus schimbării pe care vrem să o să vedem în lume.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Manasia Hub si Agentia Împreună te aşteaptă în premiera, joi, 8 aprilie 2021, de la ora 16.00, la vernisajul expoziţiei "În căutarea demnității" pentru a cunoaște poveștile (r)omului de lângă tine!
Expoziţia va putea fi vizitată până duminică, 11 aprilie 2021, orele 18.00, în incinta Manasia Hub (Str. Stelea Spătaru nr. 13, București).
Care sunt cele mai importante momente din istoria romilor? Care este contribuția romilor în spațiul românesc? Ce personalități au contribuit la promovarea culturii rome? Răspunsul la aceste întrebări și alte aspecte mai puțin cunoscute despre romi vor fi prezentate prin intermediul operelor dinn expoziție.
Credem cu tărie într-o lume în care trăim #împreună, fără să ne întrebăm dacă este sau nu în regulă să ne identificăm ca fiind de etnie romă. Considerăm că noi, ca și cetățeni români de etnie romă, trebuie să avem aceleași drepturi și obligații ca toți ceilalți. Ne dorim doar să provocam reflecții, atât în interiorul, cât și în exteriorul comunității rome, care să conducă către o dezvoltare armonioasă a societății în care trăim.
Fie ca 8 aprilie – Ziua Internațională a Romilor să fie un prilej de a învăța să lucrăm, trăim, râdem, plângem, conviețuim ÎMPREUNĂ.
Intrarea evenimentului este gratuită.
*
Lucrările artistice au fost realizate în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Europei și implementat de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București, Departamentul de Artă Murală al Facultății de Arte Decorative și Design.
Expozanti:
Eugen Raportoru
Denis Nanciu
Marian Petre
Constantin Boșu
Ana Maria Butuc
Andrei Palade
Anisia Călin
Cristina Tuță
Adina Ghendrea
Alina Tudor
Gabriela Stanciu
Alin Popa
Eduard Lucaci
Andreea Toma
Ovidiu Rusu
Sebastian Pantea
**
Măsuri sanitare și sugestii de vizitare a expoziției
In spatiul expozitional este permisă prezența a maximum 8 persoane simultan, cu respectarea regulilor de distanțare.
Purtarea măștii este obligatorie.
Accesul va fi permis după ce vizitatorii își vor dezinfecta mâinile la distribuitorul de gel hidroalcoolic.
În expoziție, vizitatorii sunt rugați să păstreze, între ei, distanța fizică de 2 m.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?