Instalație performativă

Imagini

Evenimentele trecute
  • 9 - 10 Octombrie 2021

Descriere

VITRINE Imposibile, o instalatie performativa care va putea fi vazuta, descoperita si studiata pe 9, 10, 23 si 24 octombrie in Bucuresti

- Supra Fetele prinse in VITRINE IMPOSIBILE, mai mult decat performance-uri, sunt episoade ce dau voie slabiciunilor noastre sa se manifeste


Proiectul Vitrine Imposibile, o instalatie performativa produsa de Vanner Collective, in regia Iuliei Grigoriu, aduce in vazul lumii Supra Fetele, creaturi care prind contur in spatiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, in datele de 9, 10, 23 si 24 octombrie. Trei marturisiri, trei dezvaluiri, trei momente artistice de 15 minute ale unor fiinte improbabile: copilul nenascut, diavolul si omul fericit. Cele trei performance-uri aduc in discutie complexitatea umanitatii si goana dupa adevar si fericire.


Spectatorilor li se propune un itinerariu intre trei galerii de pe Calea Victoriei. Galeriile Galateea, Nemtoi si 1001 Arte devin, pentru primele doua weekenduri din luna octombrie, spatiul in care 3 fiinte improbabile vorbesc despre umanitate si adevar. Unele dintre aceste fiinte merita sa fie eliberate conditionat, in timp ce altele isi merita la fel de bine distanta. Desi fiecare dintre noi le stie trasaturile, Supra Fetele nu au un chip comun, o figura general recunoscuta. Acum primesc aceasta infatisare, un chip cu care nu trebuie sa fim de acord, dar pe care suntem invitati sa il recunoastem.


Iulia Grigoriu explica:


„La posibilitatea de a face teatru in vitrina ma gandesc de mai bine de doi ani, de la inceputul pandemiei, cand incercam sa gasesc solutii de a aduce spectatorul aproape de actor in conditii de siguranta. Instinctul de a ma refugia in universuri inventate s-a amplificat in ultima perioada si mi-am dat seama ca geamul de sticla care desparte actorul de spectator se poate transforma practic intr-un portal intre lumi atunci cand ceea ce vedem in interiorul vitrinei este foarte putin probabil sa existe in realitatea care ne inconjoara. Se petrece astfel o intalnire de gradul zero, in care cei de pe o parte a vitrinei nu arata chiar la fel cu cei de pe cealalta parte, si totusi e posibil sa gasim, chiar si asa, adevaruri comune.”


„Vitrine Imposibile”, este produs de Vanner Collective in parteneriat cu Galeria Galateea Contemporary Art, Galeria Nemtoi, Galeria 1001 Arte, Teatrul Nottara si Centrul de Tineret al Municipiului Bucuresti. Cele trei personaje nemaivazute vor purta semnatura actorilor Nicoleta Hancu, Ionut Grama si Codrin Boldea. Textele din proiect sunt Super gagiul de Cleopatra Constantinescu la Galeria Galateea, Cel care a inventat optiunea de Sever Barsan la Galeria Nemtoi, Hepinass dupa Radu Iacoban la Galeria 1001 Arte.


Scenografia spectacolului este semnata de Alexandra Lupes, costumele si machiajul de Sofia Iorga Miric, universul sonor este creat de Adrian Piciorea, iar light design-ul apartine lui Daniel Buglea.


Reprezentatiile vor avea loc pe 9, 10, 23 si 24 octombrie. Intrare este libera pe baza de rezervare aici. Spectatorii sunt rugati sa prezinte un act de identitate la intrare pentru a primi o pereche de casti audio cu ajutorul carora vor urmari cele 3 performance-uri. Intrari la orele: 19.30, 20.00, 20.30, 21.00 (durata tur 60 min.) Se va pleca din curtea Gradinii Bistro Green Hours. Fiecare tur are o capacitate de maxim 4 spectatori.


Vanner este un colectiv de creatori de teatru din Romania si Irlanda, format in Marea Britanie, in 2014. Crescand idei si proiecte artistice inovatoare, Vanner le vorbeste oamenilor prin intermediul unui teatru provocator, proaspat, actual, accesibil.

 

 

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?