"O lume a jocurilor"

Imagini

Informații

Data: 3 - 15 Decembrie 2021

Descriere

Expoziţia-unicat de jocuri vechi românești și străine intitulată "O lume a jocurilor" include peste 500 de jocuri de colecție de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice și din zone diferite ale lumii. Este pentru prima dată când acest jocuri de colecție sunt expuse public.
Expoziția are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, deținută de Alina Moldovan și face parte dintr-un proiect mai amplu care urmează să se desfășoare în cursul anului 2022 la ARCUB.
Ideea expoziției a pornit de la nevoia de a readuce în viețile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinților sau chiar bunicilor lor, jocuri interactive, educative, jocuri în aer liber sau în interior, jocuri care au la bază nevoia fundamentală a omului de libertate, de socializare și de ieșire din cotidian, din sfera angajării sociale.
Expoziţia "O lume a jocurilor" este prezentată în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I al Hanului Gabroveni. În Sala Coloanelor, sunt expuse imagini cu jocuri din Antichitate, texte şi scrieri (de Petre Ispirescu, Solomon Marcus sau Johan Huizinga), Sala Lipscani găzduieşte jocuri româneşti, iar în Sala Gabroveni sunt grupate jocuri străine şi jocuri pentru părinţi şi bunici.
Expoziția va putea fi vizitată în baza unei programări, în perioada 3-15 decembrie. Vernisajul expoziţiei „O lume a jocurilor” este programat pentru ziua de luni, 6 decembrie, de la ora 17.00 şi va include un concert de colinde. Accesul la vernisaj se face doar pe bază de invitație.
Ateliere pentru copii "O lume a jocurilor"
În cadrul expoziţiei, sunt programate o serie de ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, de la atelierele de grup destinate elevilor din unităţi de învăţământ, la ateliere deschise publicului larg.
Ateliere pentru grupuri şcolare: 8-9, 14-15 decembrie 2021 | ARCUB – Sala Coloanelor
Ateliere deschise publicului larg:
11 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | Joaca de-a muzica: atelier interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale, coordonat de baritonul Cătălin Petrescu. Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul arcub.ro.
12 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | Descopera lumea prin joaca: atelier de explorare cognitivă prin jocuri senzoriale de observaţie şi mişcare, coordonat de actrița Oana Rusu. Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul arcub.ro.
Eveniment Placut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Agerpres, Spotmedia.ro și Societatea de Transport București.
Expoziția O lume a jocurilor poate fi vizitată pe bază de programare / înscriere la adresa inscrieri@arcub.ro, iar biletele pentru cele două ateliere pentru copii (11 și 12 decembrie) au fost puse în vânzare pe arcub.ro/bilete-online/. Înscrierile în cadrul expoziției se fac în fiecare zi a săptămânii, până la ora 17:00.
* Accesul se face după prezentarea Certificatului Verde.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?