Otto Dix - O lume în ruine. Grafică 1920 -1924

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 7 Martie - 25 Mai 2014

Descriere

Muzeul Naţional de Artă al României şi Goethe-Institut Bucureşti au plăcerea să vă invite în perioada 7 martie – 25 mai 2014 la expoziţia Otto Dix – O lume în ruine, deschisă în sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României.

Expoziţia dedicată lui Otto Dix (1891-1969), unul dintre cei mai importanţi artişti germani ai secolului XX, prezintă 86 de gravuri şi litografii realizate de artist în perioada 1920-1924.

Lucrările expuse includ seria de cincizeci de gravuri intitulată Războiul (Der Krieg), creată în urma experienţei trăite de Otto Dix pe front, în Primul Război Mondial, experienţă care l-a urmărit o viaţă întreagă şi care i-a influenţat puternic creaţia.

În 1914 Dix se înrolează voluntar în armata germană şi participă până în 1918 la luptele de pe fronturile din Franţa, Flandra şi Rusia. Din această perioadă datează aproximativ 500 de desene care se vor afla la originea seriei Războiul (1923-1924), punctul culminant al operei sale grafice.

Gravurile lui Dix, generate de experienţa proprie, aveau menirea să atragă atenţia contemporanilor săi – fără să ocolească adevărul – asupra mizeriei umane şi a degradării provocate de război.

Pe lângă seria Războiul, în expoziţie sunt prezentate litografii şi gravuri în acvaforte reprezentând imagini ale lumii anilor 1920 – prostituate, bătrâni, soţii de muncitori, invalizi de război, personaje din lumea circului - suprinse cu obiectivitate critică, cu sarcasm şi ironie.

Gravurile expuse ilustrează trecerea lui Otto Dix de la influenţele expresioniste, cubiste şi futuriste spre un realism lipsit de emoţie, prin care se exprimă cu brutalitate, în stilul numit ulterior Noua Obiectivitate (Neue Sachlichkeit). Interesul principal al artistului este umanitatea sub toate aspectele şi cu toate slăbiciunile sale, omul fiind tema dominantă a operei artistului.

Expoziţia face parte din seria de evenimente în cadrul Programului „1914-2014”, care marchează centenarul Primului Război Mondial.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?