The opening of Bucharest Photofest.2021

Imagini

Informații

Data: 1 Octombrie 2021, 19:30 Vineri

Descriere

The opening of Bucharest Photofest.2021 | Film Screening - BERGMAN: A YEAR IN A LIFE

Ambasada Suediei în România, Cinema Muzeul Țăranului și Bucharest Photofest vă invită la o proiecție de film cu ocazia deschiderii oficiale a celei de-a 6-a ediții a festivalului internațional de fotografie.

Bergman: A Year in a Life, r. Jane Magnusson
(Suedia. Producție: 2018, Lansare educațională: 2021. 117 min)
Selecție oficială 2018 Festivalul de la Cannes și la BFI London Film Festival

S-a scris și documentat mult despre Ingmar Bergman. Filmele și producțiile sale de teatru au fost analizate și disecate de nenumărate ori, atât în Suedia, cât și la nivel internațional. El însuși a scris despre viața și filmele sale. Ce mai rămâne de spus?
Ceea ce ne lipsește este o imagine cuprinzătoare. Cărțile care au fost scrise, filmele realizate și interviurile realizate despre și în jurul lui Bergman s-au preocupat adesea de detaliile artei sale sau ale copilăriei sale. Cu toate acestea, nu există o privire cinematografică cuprinzătoare a creativității sale incredibile, a productivității sale.
În anul 2018 s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Ingmar Bergman, pe care intenționăm să-l comemorăm cu un proiect documentar care include un lung metraj și o serie de televiziune în patru părți. Proiectul investighează nu numai artistul, scriitorul și regizorul de film și teatru, ci și persoana Ingmar Bergman. Cine a fost acest om a cărui artă narativă a atins atât de mulți oameni? Și cum a fost totul posibil?
Explorăm temele existențiale ale filmelor care formează miezul influenței moștenirii artistice a lui Bergman și le raportează, de asemenea, la viața sa privată. Vrem să subliniem capacitatea unică a lui Bergman de a-și încadra dilemele existențiale într-un mod atât de distractiv și, în același timp, să ilumineze numeroasele sale relații fructuoase cu colegi, inclusiv Max von Sydow, Harriet Andersson, Bibi Andersson, Gunnar Björnstrand, Gunnel Lindblom, Erland Josephson, Gunnar Fischer, Sven Nykvist, Marik Vos, Anna Asp, Lena Olin, Peter Stormare, Pernilla August și alții.
Proiecția va avea subtitrare în limba română
Bilete prin eventbook.ro
Evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.
Evenimentul face parte din programul festivalul internațional de fotografie Bucharest Photofest, festival de fotografie ce se desfășoară între 1-10 octombrie 2021 la București și are ca temă centrală Rezistența.
Programul complet pe www.bucharestphotofest.ro

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?