World Press Photo

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 8 - 29 Mai 2014

Descriere

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta, începând cu data de 8 mai. Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 8 – 29 mai 2014 , în Piața Universității din București.

În cadrul expoziției, vizitatorii români vor avea ocazia de a admira Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer, care ilustrează o serie de imigranți africani pe țărmul orașului Djibouti în timpul nopții, ridicându-și telefoanele în aer în încercarea de a capta un semnal necostisitor din țara vecină, Somalia - pentru a reînnoda legăturile cu rudele din străinătate.

Expoziția de la București include 140 de fotografii și face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

„Prezentul este un moment unic în istorie, un moment de pionierat, în care inovațiile tehnologice au mers atât de departe, încât au ajuns să democratizeze auto-exprimarea. Pentru prima dată în istorie, individul nu mai are puterea unei singure persoane, ci puterea tuturor celor care împart aceleași credințe cu el – putere coalizată prin tehnologie. Nu organizăm expoziția World Press Photo în Piața Universității doar pentru o anumită categorie de public, o organizăm pentru toată lumea, pentru că noi toți putem fi inspirați și influențați de imaginile expuse”, spune Cristian Movilă, fondator al fundației Eidos și fotograf.

Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial.

Competiția a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au înscris 101.254 de fotografii.

În 2012, expoziția a fost readusă pentru prima dată la București, după 18 ani de absență, prin eforturile Fundației Eidos, care a organizat expoziția și anul trecut.

World Press Photo este cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, organizată încă din anul 1955 la inițiativa Fundației olandeze World Press Photo.

Expoziția va fi deschisă în fiecare zi într-un spațiu special construit în Piața Universității (la statui), între orele 11:00 și 21:00.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?