Filmul "Jezebel"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 24 Ianuarie - 11 Februarie 2020
Program:
Marți, 11 Februarie 2020
Cinemateca Eforie:
17:00

Descriere

In vremea cand cinefilii nu incetau sa vorbeasca despre cine o va interpreta pe Scarlett O’Hara in viitorul film, Pe Aripile Vantului, Bette Davis a primit un nou rol cu care a avut o performanta remarcabila si cu care a castigat premiul Oscar la sectiunea Cea mai Buna Actrita.

Bette Davis o interpreteaza pe Julie, o frumoasa din New Orleans care nu inceteaza sa-l faca gelos pe logodnicul ei, Pres Dillard (Henry Fonda). Furios si cazut in dizgratie, Pres rupe logodna si se hotaraste sa paraseasca orasul. Dupa un an in care Julie indura suferinta pricinuita, fostul ei logodnic, Peter, se intoarce in oras casatorit, insa, cu o alta femeie. Atunci razbunarea ei explodeaza.

Remarcabilul film este apreciat si pentru interpretarea stralucitoare a lui Fay Bainter, castigator al premiului Oscar pentru Cel mai Bun Actor in Rol Secundar, cat si pentru talentul regizorului William Wyler de a recreea cumplitele scenele din timpul epidemiei de febra galbena.

Dar, cea mai mare forta a filmului este insasi Bette Davis, al carei talent titanic nu a fost pus mai bine in valoare in niciun alt film ca in Jezebel.

"Cu filmul "Jezebel", sistemul a dat rezultate notabile. Perfectiunea masurata cu cronometrul a intrarilor si iesirilor personajelor, a miscarilor si inserarilor in echilibrul cadrului, montajul fluent, iluminarea populata de umbre si claritati, dramatica si vie, ritmul pasional al filmului in totalitatea sa, il invesmanteaza intr-o haina plastica eleganta. Fara sa mai socotim aportul vizual si sonor al actorilor, care dau dovada de o maiestrie desavarsita." - Bianco e Nero - 1938

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?