Filmul "K-PAX"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Video

Informații

Data: 19 - 27 Iulie 2019
Program:
Sâmbătă, 27 Iulie 2019
Cinemateca Eforie:
14:30

Descriere

“K-PAX este o planetă.
Dar nu vă faceți griji - n-o să ies afară prin pieptul vostru!”

În acest film, Kevin Spacey, de două ori laureat al Premiilor Oscar, interpretează rolul unui bărbat inofensiv care sălășluiește în Gara Centrală din New York. Celălalt rol este interpretat de Jeff Bridges, în rolul unui psihiatru experimentat dintr-un spital public cu personal scăzut. Drumurile celor doi se întâlnesc atunci când poliția îl predã pe Prot (interpretat de Spacey) doctorului Mark Powell (JeffBridges), deoarece primul pretinde că lumina este mult mai puternică pe Pământ decât pe planeta sa natală, K-Pax. Dr. Powell are suficientă experiență cu persoane care suferă de diverse forme de paranoia și speră să-l aducă Prot pedrumul cel bun și să obțină adevărul de la el.

Însă Prot povestește că este într-o misiune de observație și cã viața pe Pământ diferă de cea de pe K-Pax, unde speră să se întoarcă până la sfârșitul verii. Poveștile sale despre viața de pe o planetă aflată la 1000 de ani lumină de Pământ trezesc curiozitatea colegilor de salon, care își doresc cu toții să-l însoțească în apropiata sa plecare. Această euforie nu este împărtășită însă și de Dr. Powell care dorește să recurgă la orice mijloc pentru a scoate adevărul de lapacientul său. Însă pe măsură ce mijloacele folosite se dovedesc neputincioase, Powell începe să se îndoiască de lucrurile în care a crezut toată viața. Lucrurile se înrăutățesc pentru doctor atunci când Prot este pus față în față cu un grup deastrofizicieni ce par uimiți de cunoștințele sale…

Filmul pune in lumina partea irationala, necunoscuta a universului si a propriilor noastre perceptii. Povestea arata forta umanitatii, a sperantei si a sinceritatii, iar elementele de psihologie si mister ii sporesc farmecul.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?