Filmul "Marea Cursa"

Imagini

Informații

Data: 29 - 30 Iulie 2022
Program:
Sâmbătă, 30 Iulie 2022
Cinemateca Eforie:
16:30

Descriere

The Great Race
(1965)Marea Cursa

Regia
Blake Edwards
Cu
Jack Lemmon, Tony Curtis, Natalie Wood

Doi concurenţi înfocaţi, Leslie şi Fate, sunt gata să se sfâşie înainte de marea cursă. Însă cea care complică lucrurile este feminista Maggie Dubois, care le va suci minţile celor doi rivali. O comedie de excepţie, încă proaspătă şi alertă, cu situaţii burleşti, mult umor, curse de urmărire, automobile de epocă…

Tony Curtis si Jack Lemmon sunt eroii acestei comedii burlesti in care dragostea are si ea un cuvant greu de spus. Filmul se invarteste in jurul unei curse de masini care, oricat de ciudat ar parea, urmeaza sa se desfasoare pe ruta New York – Paris.
Marele Leslie (Curtis), un gentleman desavarsit imbracat tot timpul intr-un costum alb concureaza impotriva profesorului Fate (Lemmon) un escroc rafinat si cu o mustata strengareasca. Fate este in stare de orice manevra pentru a-l impiedica pe Leslie sa ia startul in cursa, luand in calcul pana si lichidarea rivalului sau. Lucrurile se complica in momentul in care feminista Maggie Dubois (Natalie Wood) isi anunta participarea la cursa. Nu va trece mult timp si aceasta, la inceput fara voia ei, le va suci mintile lui Leslie si lui Fate.
Distributia de exceptie a acestei comedii cu accente fanteziste il include pe atunci extrem de tanarul Peter Falk, legendarul intepret al detectivului Colombo.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?