Filmul "Pamantul se cutremura"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Video

Informații

Data: 28 Iunie - 3 Iulie 2019
Locul:Bucureşti, Cinemateca Eforie
Program:
Miercuri, 3 Iulie 2019
Cinemateca Eforie:
19:30

Descriere

Un sat de pescari din Sicilia, la putin timp dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Satenii muncesc foarte mult, barcile se intorc din larg pline de peste, dar singurii care se imbogatesc sunt angrosistii locali. La imboldul tanarului si ambitiosului 'Ntoni, o familie vrea sa schimbe aceasta stare de lucruri si sa-si ia destinul in propriile maini.

La terra trema este considerat filmul care exprima cel mai elocvent ideile neorealismului italian. Filmata intr-un sat de pescari din Sicilia si avand drept actori numai localnici (care, de altfel, vorbesc intr-un dialect sicilian destul de greu de inteles), pelicula reuseste sa redea, intr-o maniera care amesteca documentarul pur cu poezia si cu vederile politice si sociale ale regizorului, viata satenilor si motivele pentru care nu si-o pot imbunatati.

"Daca socotiti ca La terra trema are la baza un mare scenariu, aflati ca el mi-a fost aproape dictat pe insula, de oamenii care mi-au povestit intamplarile lor.[...] Pe eroul principal al filmului l-am gasit in port, unde era pescar.[...]Lucrul a durat sapte luni. Echipa a devenit pentru pescari o familie, iar pescarii pentru noi acelasi lucru." (Luchino Visconti)

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?