Filmul "S-a întâmplat într-o noapte"

VOI MERGE 1

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 2 - 8 Noiembrie 2018
Locul:Bucureşti, Cinemateca Eforie
Program:
Joi, 8 Noiembrie 2018
Cinemateca Eforie:
19:00

Descriere

O coafeza rasfatata, Ellen "Ellie" Andrews (Claudette Colban) se casatoreste cu vanatorul de averi "Regele" Westly (Jameson Thomas) in ciuda impotrivirii tatalui ei (Walter Connolly), un om instarit care anuleaza actul de casatorie. Ellen fuge de acasa pentru a se intalni cu logodnicul sau, insa in autobuzul care o duce la New York il intalneste pe Peter Warne (Clark Gable), un reporter fara slujba. Warne o recunoaste ca fiind fiica milionarului si ii face o propunere: daca ii va da o poveste incitanta, o va ajuta sa fie impreuna cu Westley. Daca nu, ii va spune tatalui ei unde se afla si va primi recompensa pusa la bataie. Ellie alege prima varianta, iar de aici mai este doar un pas pana la o aventura plina de peripetii.

Desi, la momentul lansarii, filmul a fost primit cu critici mai degraba indiferente, cea de-a doua difuzare in cinematografe, precum si putina publicitate, l-au ajutat sa devina o pelicula importanta pentru cinematografia vremii.

"Filmul consta in primul rand in jocul celor doua vedete: Claudette Colbert si Clark Gable; iar prin intermediul personajelor interpretate de ei, Capra vrea sa ne transmita propria sa imagine despre America." - Michel Mesnil - 1964 (Cinema '64).

La Ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 1935 a fost premiat la cele mai importante 5 categorii numite "The big five", fiind primul dintr-o serie de 3 filme care detin acest record, al doilea fiind "Zbor deasupra unui cuib de cuci" de Milos Forman (1975), iar al treilea "Tacerea mieilor" de Jonathan Demme (1991).
It Happened One Night a castigat premiul Oscar la urmatoatele categorii: cel mai bun film (Harry Cohn), cel mai bun regizor (Jonathan Demme), cel mai bun actor in rol pricipal (Clark Gable), cea mai buna actrita in rol principal (Claudette Colbert) si cel mai bun scenariu adaptat (Robert Riskin).

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?