Filmul "Un om în Loden"

Imagini

Informații

Data: 15 - 21 Septembrie 2023
Program:
Joi, 21 Septembrie 2023
Cinemateca Eforie:
17:00

Descriere

Un om în Loden
(1979)Un om în Loden

Regia
Nicolae Mărgineanu
Cu
Ovidiu Iuliu Moldovan, Victor Rebengiuc
Gen film
Thriller

In camera sa, in miezul noptii, un om se trezeste brusc cuprins de o panica nebuna. De foarte aproape, un ras sarcastic se face auzit. Sa fie un simplu cosmar? A doua zi, reluandu-si preocuparile la Institutul de Geologie unde lucreaza la un proiect ce vizeaza un zacamant de uraniu, inginerul Dan Stamatiad uita ce s-a petrecut in noaptea trecuta. Dar odata intors acasa, cosmarul reancepe. Apeluri telefonice in miez de noapte, in care se aud stranii hohote de ras, scrisori anonime de amenintare, fac din viata inginerului Stamatiad un veritabil infern. Totul culmineaza cand intr-o seara descopera in apartamentul lui un magnetofon si un plic. Necunoscutul il anunta ca ascultand banda ii va afla identitatea si motivul pentru care va veni sa-l ucida...

Film politist, adaptare dupa romanul "Moartea vine pe banda de magnetofon" de Haralamb Zinca. Filmul de debut ca regizor autonom a lui Nicolae Margineanu.

"Stamatiad, stralucit cercetator, dar om retras, primeste primul mesaj ti-a batut ceasul! Unde si cand vei muri, eu voi hotara, se crede victima unei farse sinistre. Cand sora sa e impuscata in lift, e limpede ca nu e gluma si anunta " organele". Cu sprijinul acestora, planurile dusmanilor trimisi sa spioneze potentialul zacamintelor de uraniu sunt demascate" (Tudor Caranfil).

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?