Solaris: meditație despre om

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 12 Iunie 2021, 17:00 Sâmbătă

Descriere

Solaris: meditație despre om - Eveniment classy cu Dana Barangea

Vino să vezi Solaris (regia: Andrei Tarkovski, 1972) la Classy Film Festival și participă la întâlnirea cu Dana Barangea.
Bazată pe reflecție și dialog, în cadrul acestei întâlniri, vor fi abordate câteva dintre temele fundamentale pe care filmul Solaris le anunță, în contextul mai larg al întregii opere cinematografice tarkovskiene.
Împreună cu Dana Barangea veți descoperi multiplele orizonturi hermeneutice spre care filmul se deschide, precum și punțile pe care le leagă cu literatura, muzica sau pictura.
Discuția va avea ca punct de plecare următoarele considerații ale regizorului rus: „Solaris-ul meu nu este propriu-zis științifico-fantastic. Ceea ce contează aici este omul, alcătuirea lui, legătura lui trainică cu Pământul, responsabilitatea față de vremurile în care trăiește. Nu-mi place genul science-fiction tipic, nu-l înțeleg, nu cred în el. Adevărul este că, atunci când lucram la Solaris, mă interesa aceeași temă ca în Rubliov. Ființa umană.” (fragm. de interviu, în Ekran, 1980).
Am putea numi noi sute de motive pentru care să participi la acest eveniment, dar vrem să știm care este motivul tău. Completează cu inspirație și pasiune acest formular https://forms.gle/zB8JYmaQrDdbFpd97 până la data de 1.06.2021 și noi te vom anunța dacă te afli printre participanți, până pe 6.06.2021, fiind necesară confirmarea de participare.

Detalii

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?