Faust

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 11 Ianuarie 2020, 17:00 Sâmbătă
Evenimentele trecute
  • 26 Octombrie 2019, 17:00 Sâmbătă
  • 16 Martie 2019, 18:30 Sâmbătă
  • 26 Mai 2016, 19:00 Joi

Descriere

Operă în cinci acte de Charles Gounod Libretul: Jules Barbier și Michel Carré după Faust de J.W. Goethe

Spectacol în limba franceză, cu titrare în limba română


Câteva momente solistice au rămas în antologia paginilor celebre romantice, revenind adesea în repertoriul marilor cântăreţi: Valsul şi marea arie „a bijuteriilor” (Margareta), aria lui Valentin, aria lui Siebel, Cavatina lui Faust, cele două arii - Rondo-ul şi Serenada - aparţinând lui Mefisto.
Prof. univ. dr. Grigore Constantinescu

Pact cu diavolul

Mitul lui Faust, reprezentat de-a lungul secolelor în nenumărate versiuni artistice, şi-a găsit locul şi în opera lui Charles Gounod, care - inspirat de cunoscuta piesă de teatru a lui Goethe - a scris „Faust” împreună cu libretiştii Jules Barbier şi Michel Carré. Cu o acţiune ce se desfăşoară în Germania secolului al XVI-lea, „Faust”-ul lui Gounod spune povestea bătrânului om de ştiinţă Faust, care, în urma unui pact cu diavolul semnat cu sânge, îşi recapătă tinereţea şi frumuseţea, pierzându-şi în schimb sufletul.

Ca şi alte lucrări de operă renumite, „Faust” nu a avut succes la premiera din 1859, de la Teatrul Liric din Paris, după ce fusese respinsă la Opera din Paris pe motiv că nu era destul de spectaculoasă. Din 1862, însă, când este pusă în scenă, tot la Paris, o nouă versiune a operei, „Faust” devine un mare succes, numărându-se de atunci printre operele cu cele mai multe reprezentaţii din lume (la Metropolitan Opera din New York, spre exemplu, care a prezentat pentru prima oară „Faust” în 1883, a avut peste 750 de reprezentaţii până, devenind astfel unul dintre cele mai jucate spectacole ale instituţiei).

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?