La Serva Padrona

Imagini

Informații

Descriere

La Serva Padrona – comedia în care jucăm toți
Actul de naștere al operei comice în premieră la Sala Dalles
Joi, 29 septembrie, la ora 19.30, Sala Dalles din București va găzdui premiera spectacolului La Serva Padrona (Servitoarea Stăpână). Giovanni Battista Pergolesi a compus opera în 1733, la 23 ani, semnând astfel certificatul de naștere a operei comice. Soprana Cleopatra David și baritonul Andrei Marinachesunt cuplul de artiști care întruchipează personajele principale și care vor bucura ochii, urechile și inimile spectatorilor într-o punere în scenă actualizată de Alexandru Pătrașcu.
Biletele sunt disponibile în rețeauahttps://www.iabilet.ro/
O operă în care jucăm toți
Oamenii iubesc teatrul, pentru că, așa cum spunea bătrânul Will, întreaga lume este o scenă, iar oamenii sunt toți actori. Oamenii iubesc muzica și mai ales muzica bine făcută. Spectacolul din 29 septembrie aduce pe scenă soliști frumoși și talentați, artiști instrumentiști ai Filarmonicii bucureștene, dar angrenează o serie de forțe și de resurse care nu vor lăsa publicul să rămână pasiv. În Servitoarea Stăpână (ar putea foarte bine fi tradusă „cine-i șeful”), rolurile și ierarhiile umane se schimbă dintr-un moment în altul. Nu este doar o poveste despre un bărbat și o femeie, nici despre virtuțile celor „mici” care reușesc în viață, așa cum s-ar putea crede. Fiecare personaj, fiecare dialog, fiecare situație este decupată dintr-o realitate care trece granițele timpului, iată de ce opera nu îmbătrânește niciodată!
La Serva Padrona(Servitoarea stăpână)
operă comică într-un act
Muzica – Giovanni Battista Pergolesi

Libret - Gennaro Antonio Federico
Serpina - Cleopatra DavidUberto - Andrei Marinache
Cvartetul alcătuit din membri ai Filarmonicii "George Enescu"
Natalia Pancec – vioară Tania Zâmbreanu – vioară
Alexandra Marin – violă Eugen Bogdan Popa – violoncel
Conducerea muzicală/continuo – Ieronim Buga
Regia: Alexandru PătrașcuScenografia: Gary Deskin
Bilete: https://www.iabilet.ro/
Parteneri: Radio România Muzical, Radio România Cultural
Biografiile artiștilor:
Muzician, eseist, Cleopatra David își dedică activitatea interpretării muzicii de cameră și de operă, dar și cercetării și managementului cultural șia obţinut titlul de Doctor în anul 2010 sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu. Vocea sa lirică și cu o timbralitate unică a fost admirată pe numeroase scene din România, Italia, Finlanda, Armenia, Franța și India, din 2017 fiind solicitată să susțină masterclassuri și workshopuri de tehnică vocală. A organizat proiectele: Turneul Național Comorile Persiei, Stagiunile de concerte SangitChamberEnsemble 2013- 2019, Glorie Mamei - 2015, Festivalul Primăvara Spiritului 2016-2019, coorganizator pentru seria de conferințe Cultura Spiritului la Biblioteca Metropolitană București, Junge Talent Masterclass, 2016 împreună cu Los Angeles – Moscow Music School şi Austrian Imperial Arts și pentru programul Respirăm împreună realizat în sprijinul bolnavilor de Covid19.


Baritonul Andrei Marinacheare deja în palmares numeroase premii la concursuri de interpretare, așa cum sunt:Concursul Paul Constantinescu Ploiești, 2019, StelaMaris, Constanța, 2021, Concursul Nicolae Brânzeu, Arad, 2022, Festivalul Muzicii Maghiare, Institutul Liszt București 2022 și Concursul Internațional de Canto Voci de Primăvară, Timișoara, 2022. Este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București și al cursurilor de master ale Universității Naționale de Muzică din București, în prezent completându-și studiile la clasa profesoarei Claudia Codreanu. S-a perfecționat în cadrul cursurilor de masterclass susținute de basul Theodor Coressi, mezzosoprana Claudia Codreanu, soprana Mariana Nicolesco (și bas-baritonul Sorin Coliban (Academia de Arte Lugoj Clasic, 2022).

Cunoscutul critic de operă Alexandru Pătrașcu debutează ca regizor în acest proiect. Este creatorul blogului Despre Opera,careabordează o tematică diversă legată de viața muzicală din România: cronici de spectacole, articole de muzicologie, recenzii de carte, cronică de disc, traduceri din presa de specialitate internațională, interviuri cu muzicieni și regizori de operă, dar și analize ale actualității muzicale din România. În anul 2014, a publicat o carte, în colaborare cu Ioana Diaconescu, Vasile Moldoveanu- Un tenor pe patru continente, în ediție electronică, cuprinzând versiuni adaptate ale unor articole de pe blog despre cariera artistului.Din 2014, Alexandru Pătrașcu estecorespondent pentru România al revistei Opera din Marea Britanie, una dintre celemai reputate publicații internaționale din domeniu.

Ieronim Buga este absolventul Academiei de muzică Bucuresti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994, este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene, Filarmonica "George Enescu", Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră "Madrigal". A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?