Spectacol "1916"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 24 Aprilie 2019, 19:00 Miercuri
Evenimentele trecute
  • 29 Martie 2019, 19:00 Vineri
  • 20 Ianuarie 2019, 19:00 Duminică
  • 2 Decembrie 2018, 19:00 Duminică

Descriere

În contextul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, spectacolul 1916 reconstituie imaginea Primului Război Mondial. „1916”, în regia și dramatizarea lui Alexandru Berceanu, are la bază romanul omonim scris de Felix Aderca – considerat „o admirabilă evocare a războiului și a evenimentelor imediat după el” (Eugen Lovinescu), „aproape de capodoperă” (Tudor Vianu) – prezintă o frescă amplă a societății românești din perioada Primului Război Mondial și din perioada interbelică. Principala sursă de inspirație o constituie propria experiență a războiului pe care autorul o trăise în mod direct.

Participant la campania României din Primul Război Mondial (1916-1918) și decorat cu Medalia pentru bărbăție și credință pentru conduita militară eroică, Aderca a purtat în el timp de aproape două decenii subiectul Primului Război Mondial. Timpul scurs de la întâmplările trăite până la publicarea cărții au permis sedimentarea și decantarea impresiilor, precum și privirea lor cu detașare, fără exces de patetism. Experiența războiului constituie o temă frecventă a operei lui Aderca.

1916 descrie în paralel două „fronturi” pe care luptă personajul principal: un front exterior al războiului și un front interior unde are loc o luptă între iubirea paternă și trădarea filială.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?