Spectacol "Război"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 18 Ianuarie 2019, 19:30 Vineri
Evenimentele trecute
  • 7 Decembrie 2018, 19:00 Vineri
  • 10 Noiembrie 2018, 19:00 Sâmbătă
  • 27 Octombrie 2018, 19:00 Sâmbătă

Descriere

Lars Noren descrie tabloul unui sfârșit de război, fără a preciza timpul sau locul, făcând auzite ecouri ale războaielor mai îndepărtate, dar și al celor recent încheiate, sau al celor care se întâmplă acum lângă noi.

Personajele balansează constant între două lumi: cea reală, în care sărăcia și disperarea de a supraviețui generează lipsa de compasiune chiar și față de membrii aceleiași familii, și cea imaginată, închipuită ca refugiu într-un spațiu plin numai de bucurie și prosperitate. Semira, fetița de 12 ani, obiectivează această lume fantastică a fericirii prin imaginea parcului de distracții Disneyland, locul basmelor, al prințeselor și al castelelor strălucitoare. ”Cine ne vrea pe noi ?”- o întrebare ca un ecou în acest text și un strigăt disperat care se aude în prezent dinspre cei care își riscă viețile ca să fugă din calea războiului.

 

„Tablou de sfârșit de război.

Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial, Algeria, Vietnam, Ruanda, Bosnia, Cecenia, Iraq, Siria…

Cum mai este posibilă revenirea la normalitatea vieții după ce s-a încercat distrugerea ei? Se mai pot vindeca traumele lăsate de frică, umilire, ură, prezența continuă a morții, pentru a trăi așa ca înainte? Prin ce se regăsește speranța în viitor?

Cine ne-ar vrea pe noi ? - o întrebare ca un ecou în acest text și un strigăt disperat care se aude acum dinspre cei care își riscă viețile ca să fugă din calea războiului.” Lorena Zăbrăuțanu

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?