Spectacol "Scrisori de pe front"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 30 Martie 2019, 19:00 Sâmbătă
Evenimentele trecute
  • 10 Februarie 2019, 19:00 Duminică
  • 1 Decembrie 2018, 19:00 Sâmbătă
  • 28 Noiembrie 2018, 19:00 Miercuri

Descriere

„Scrisori de pe front” își propune o viziune foarte simplă asupra evenimentului Marii Uniri, o viziune care nu pune accent pe artizanii politici ai Unirii, ci pe oamenii simpli, pe anonimii care au luptat în Marele Război.

Scenariul se bazeză pe scrisori autentice trimise între cei de pe front și familiile lor, atât din partea românească, cât și din partea maghiară, scrisori reunite în volumul Mirelei Florian, „Scrisori de pe front”, cât și pe notele de război ale Slt. Ioan R. Marinescu.

Frica de moarte, instinctul de supraviețuire, spaima față de viitor, dar și speranța pentru ce va să vină, atât pentru individ, cât și pentru națiune, iată câteva lucruri care sunt comune tuturor combatanților, indiferent de ce parte luptă.

Ce au simțit acei oameni simpli? Cum și-au interpretat ei evenimentele, care pentru unii au însemnat speranță, iar pentru ceilalți disperare? – acestea sunt câteva întrebări la care sperăm să putem răspunde, încercând să recuperăm umanitatea și simplitatea unui eveniment care riscă să fie golit de conținut dacă va fi sărbătorit doar în formule ditirambice.

DURATĂ: 1h 10′

TARIF: 30 de lei / 20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari

Premiera oficială: 8 noiembrie 2018

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?