Spectacol "Voievodul țiganilor"

Imagini

Informații

Data: 20 Februarie 2021, 18:00 Sâmbătă
Evenimentele trecute
  • 14 Februarie 2021, 18:00 Duminică
  • 6 Februarie 2021, 18:00 Sâmbătă
  • 29 Martie 2020, 19:00 Duminică

Descriere

TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL „ION DACIAN”
VOIEVODUL TIGANILOR
„Voievodul țiganilor” este o operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul, după un libret de Ignaz Schnitzer. Premiera a avut loc la Theater an der Wien, din Viena, la 24 octombrie 1885. În România, opereta a fost reprezentată pentru prima dată la Teatrul Național din București, pe 9 ianuarie 1890.
Acțiunea se petrece în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, pe domeniile cândva înfloritoare ale exilatului Barinkay. Castelul este acum o ruină; vecinul Zsupan, fost crescător de porci, prosperă pe seama exploatării proprietăților lui Barinkay. Amnistia împărătească îl aduce în prim-plan pe tânărul Sandor Barinkay (fiul celui exilat) care se întoarce acasă pentru a fi repus în posesie. Conștient că trebuie să dea socoteală pentru jaf, Zsupan îi propune lui Barinkay să se însoare cu fiica sa. Tânărul este însă fascinat de frumusețea țigăncii Saffi pe care o întâlnește noaptea în castelul părăsit. Întorcându-se de la târg, țiganii îl aclamă pe fiul stăpânului ca voievod al lor… Acțiunea continuă și se complică cu intrigi, iubire, război și întoarcerea victorioasă. Finalul, fericit, îl găsește pe Sandor lângă Saffi și lângă „supușii” săi care l-au ales voievod.
Dirijor: Constantin Adrian Grigore
Barinkay – Alfredo Pascu
Saffi – Doina Scripcaru
Czipra – Cristina Trandafir
Arsena – Gabriela Daha
Ottokar – Andrei Pleșca
Zsupan – Florin Ganea
Mirabella – Gladiola Lamatic Nițulescu
Carnero – Anton Zidaru
Homonay – Ștefan Popov
Alexandru Vasile, Mihăiță Radu, Marius Meragiu, Maria Baciu
Soliști balet: Eugenia Stoian, Gabriela Pojoreanu, Marian Chirazi, Mircea Crăciun, Ștefan Băloi
Figurație balet: Cătălin Cocheș, Horea Repede
Cu participarea Orchestrei, Ansamblului Cor și Baletului Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
În apropierea datei spectacolului, distribuția poate suferi modificări
Dirijor cor: Aurel Muraru
Coordonare scenică: Valentino Tiron
Coregrafie:Andreea Constantinescu Fuciec
Scenografie: Elisabeta Făcăianu
Asistenți coregrafie: Monica Ștraț, Raluca Herciu
Pregatirea muzicală: Gönul Aptula, Adina Cocargeanu, Andreea Dobia, Alexandru Burcă

Cu participarea Orchestrei, Baletului și Ansamblului Cor al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
În apropierea datei spectacolului, distribuția poate suferi modificări
Despre Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” a fost înființat în anul 1950 sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă. Teatrul poartă numele celebrului tenor Ion Dacian, a cărui îndelungată carieră este asociată cu Epoca de Aur a Operetei românești.
De la începuturile sale, Opereta s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului din România, genul cunoscând o popularitatedeosebită în special în perioada anilor ’70 – ’80.
În noul mileniu, Teatrul a cunoscut o perioadă de înnoire și modernizare. Schimbările au vizat în principal creșterea calității producțiilor din punct de vedere artistic și tehnic, atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) și conturarea unei noi imagini a Operetei, care să ilustreze atât bogata sa tradiție, cât și noile proiecte de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.
În repertoriul actual al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” sunt incluse musicaluri, operete, concerte, evenimente de gală,precum și spectacole sezoniere.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?