Spectacolul: "CÂNTĂREAȚA CHEALĂ"

Imagini

Informații

Data: 28 Ianuarie 2022, 18:00 Vineri
Evenimentele trecute
  • 8 Ianuarie 2022, 19:00 Sâmbătă

Descriere

Probabil că mulți oameni de teatru resimt absurdul cotidian al acestei perioade și asta explică apariția mai multor montări ale pieselor lui Eugène Ionesco, în special al piesei „Cântăreața cheală”. Pentru mine, sensul piesei este lumea post-memorie, post-limbaj, care lasă tot mai mult loc tehnologiei în viețile noastre. Senzația pe care o am este că dispar rădăcinile care ne ancorau pe pământ, că dispar simbolurile lumii așezate odată cu reducerea la maximum a adevărului și a vorbirii. S-au făcut studii care atestă că omenirea devine din ce în ce mai puțin inteligentă. Dacă la început a fost cuvântul, ne aflăm, în prezent, la final. Dar orice final lasă loc unui nou început. Fără să avem idee despre ce Dumnezeu (și el pe cale de dispariție) ne rezervă viitorul.

Vlad Massaci

Piesa „Cântăreața cheală” a fost jucată pentru prima dată în mai 1950 la Théâtre des Noctambules, în Paris, și după un număr mare de interpretări a devenit una dintre cele mai jucate piese din Franța, primind premiul Molière d’honneur.

TARIF: 50 lei / 20 lei pentru elevi, studenți și pensionari*

DURATA: 1h 10 min.

*Reducerea se aplică doar la casele de bilete ale teatrului, pentru ultimul rând.

** Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerintele impuse de autorități și să se prezinte cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului.

Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după începerea spectacolului accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

Premiera: 24 & 27 septembrie 2020

Credit foto: Bogdan Catargiu

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?