Spectacolul "No Man`s Land"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 5 Mai 2018, 19:30 Sâmbătă
Evenimentele trecute
  • 1 Martie 2018, 19:30 Joi
  • 19 Ianuarie 2018, 19:30 Vineri
  • 30 Noiembrie 2017, 19:30 Joi

Descriere

de Danis Tanović

Într-o lume măcinată de terorism și războaie, condusă de organizații globale și dependentă de mass-media, TNB prezintă No Man’s Land, o satiră împotriva războiului, a comunității internaționale și a presei în goană după senzațional și rating.

Absurdul războiului dintre Bosnia și Serbia este comprimat până la esență în acest spectacol care combină umorul negru cu tragicul și care nu se situează de partea niciuneia dintre taberele beligerante. Inamicii sunt cu toții la fel, numai numele lor diferă. Doi soldați, unul bosniac, celălalt sârb, se trezesc blocați în tranșeele dintre linii. Vorbesc aceeași limbă, cunosc aceiași oameni, se uită la aceleași meciuri de fotbal sau filme, dar se urăsc de moarte. Un al treilea soldat zace pe o mină care, la cea mai mică mișcare, urmează să explodeze, ucigând totul în jur. Cei doi dușmani sunt nevoiți să dezamorseze împreună situația și decid să apeleze la ajutorul Națiunilor Unite. Își fac apariția forțele de menținere a păcii, însoțite de CNN. Un episod local capătă conotații globale, atingând inimaginabile cote ale absurdului.

Bazat pe un scenariu scris de un bosniac, cu un regizor bulgar și o distribuție românească, No Man’s Land de la TNB este nu numai o parabolă despre război, ci și despre deșertăciunea vieții și a naturii umane.

Piesa reprezintă o dramatizare a filmului No Man’s Land (scenariul și regia Danis Tanović), câștigător al Premiului Oscar pentru Cel Mai Bun Film Străin, 2001.

Alexander Morfov este unul dintre cei mai cunoscuți regizori bulgari de teatru, cu spectacole de mare succes nu numai în țară natală, dar și pe scenele unor importante teatre din Rusia, Macedonia, Israel etc. A obținut numeroase premii naționale și internaționale de teatru, printre care „Askeer” și „Icarus” (Bulgaria), „Muza de aur”, „Sufita de aur”, „Masca de aur”, „Turandot de cristal” și „Pescărușul” (Rusia). No Man’s Land reprezintă cea de-a treia sa colaborare cu Teatrul Național din București, după Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt și Furtuna de William Shakespeare, ultimul dintre acestea aducându-i actorului Mihai Călin Premiul Uniter pentru Cel mai bun rol secundar - Caliban.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?