Aleargă pentru un viitor sustenabil la "Crosul Schimbării"!  

Imagini

Informații

Data: 5 Iunie 2022, 09:00 - 15:00
Preț: 50 lei
Locul:Bucureşti, Parcul Plumbuita

Descriere

Alergătorii de toate vârstele sunt invitați să participe la primul eveniment sportiv dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice, programat pe data de 5 iunie 2022 – Ziua Mondială a Mediului Înconjurător – în Parcul Plumbuita și Peninsula Tei Toboc. 

 

”Crosul Schimbării” este organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), partener EU-CONEXUS, împreună cu Climatosfera, Godmother și HOSPICE Casa Speranței. La eveniment sunt așteptate să participe peste 2.500 de persoane, dintre care peste 500 de alergători de toate vârstele. 

 

Efectele consumului nesustenabil și ale poluării sunt din ce în ce mai evidente și subliniate de multe cercetări. În 2020, de exemplu, nivelul apelor subterane din Europa a scăzut alarmant de mult, iar anumite zone din România și Polonia s-au luptat cu cea mai grea secetă din ultimul secol.

În acest context, evenimentul sportiv de pe 5 iunie își asumă o temă de maximă importanță și actualitate: cea a schimbărilor climatice. În același timp își propune ca, prin intermediul unor activități pentru întreaga familie, să crească notorietatea acestui subiect și să arate cum fiecare gest mic dar constant poate contribui la schimbări importante.

 

”Schimbarea începe cu fiecare dintre noi și fiecare își poate aduce contribuția prin acțiuni simple, construind astfel cu pași siguri un viitor sustenabil. Simpla participare la ”Crosul Schimbării” și trecerea liniei de finish reprezintă promisiunea de a acționa în mod responsabil pentru un viitor mai bun.” a declarat Prof. univ. dr. ing. Radu VĂCĂREANU, rector Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB)

 

”Crosul Schimbării” va avea loc în data de 5 iunie 2022 între orele 9:00-15:00 în Parcul Plumbuita din Capitală și include două trasee: Crosul Mare (5,6 km) care se adresează persoanelor de peste 18 ani și Crosul Mic (1,2 km) adresat copiilor cu vârste de până la 18 ani. La eveniment sunt așteptați toți cei care înțeleg că schimbările climatice ne afectează viața de zi cu zi și care își doresc să contribuie la a construi un viitor mai bun. 

 

Înscrierile se pot face pe www.crosulschimbarii.ro: participarea la Crosul Mic este gratuită, iar participarea la Crosul Mare implică achiziționarea unui bilet în valoare de 50 de lei, toate încasările fiind donate în beneficiul Hospice Casa Speranței. 

 

Fiecare alergător care va participa la ”Crosul Schimbării” va primi un kit al alergătorului cu materiale esențiale pentru cursă și surprize din partea sponsorilor, iar fiecare finisher va primi o medalie.

În plus, pe toată durata evenimentului, sponsorii și partenerii au pregătit numeroase ateliere, activități educaționale și multe alte acțiuni dedicate conștientizării importanței protecției mediului. Mai multe detalii despre kituri, premii dar și despre toate activitățile pregătite găsiți pe www.crosulschimbarii.ro 

 

Aflat la prima ediție, ”Crosul schimbării” este un eveniment deschizător de drumuri care contribuie semnificativ, prin asocierea cu Alianța  EU-CONEXUS, la promovarea sustenabiliății și adresarea problemelor climatice.

Alături de organizatorii UTCB, Climatosfera, Godmother și HOSPICE Casa Speranței, inițiativei din București i s-au alăturat și următorii parteneri ce vor fi prezenți în ziua evenimentului cu diverse acțiuni sustenabile, pregătite special: PROFI, Fitbit, Henkel divizia Beauty, Elis Pavaje, Holcim, Crystal System, Retter și Metroul SA.

Partenerii media ai evenimentului ”Crosul Schimbării” sunt Radio ZU și ZU TV, precum și gokid.ro - partener pentru evenimentele dedicate copiilor și părinților din cadrul crosului.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?