O ZI PRIN TINUTURILE MUNTOASE ALE BUZAULUI

Imagini

Informații

Data: 2 Aprilie 2022, 07:00 Sâmbătă
Telefon Informații: +40 768 904 661
Locul: Parcare Victoriei, Piața Victoriei,Bucharest, Romania

Descriere

O ZI PRIN TINUTURILE MUNTOASE ALE BUZAULUI # 2
Sambata 2 aprilie vom pleca din Piata Victoriei la ora 7 pe traseul Bucuresti-Ploiesti- Valeni de Munte strabatand Valea Teleajenului, iar prima oprire o vom face la CASA MEMORILA NICOLAE IORGA din Valeni de Munte.

Pentru mai bine de 30 de ani viata marelui istoric roman s-a desfasurat la casa sa din Valeni de Munte, inspirat de peisajele si oamenii din jur. “Era aici - scrie el - o pace, o bună înţelegere românească…care te cucereşte îndată”. Aici si-a scris majoritatea studiilor sale de istorie.

De la muzeu vom pleca catre CASA CU BLAZOANE DIN CHIOJDU

“Clădirea monument storic a fost ridicată în prima jumătate a sec. al XVIII-lea și supusă unei intervenții radicale la începutul secolului al XIX-lea, când a fost extinsă.
Casa cu blazoane a fost construită de moşnenii izbăşoi, ţărani liberi, deţinători de moşii întinse, stăpânite în devălmăşie, ipostază socială nemaiîntâlnită în nicio altă ţară din Europa, după cum apreciază experţii Uniunii Arhitecților. Sunt documente care atestă că a fost renovată în 1828 şi de atunci a fost locuită, până în 2002, când a fost cumpărată de un tânăr din zonă, de la doi bătrâni. Povestea că în secolul al XIX-lea casa cu blazoane ar fi fost multă vreme reşedinţa şefului de garnizoană militară nu se confirmă.
Numele clădirii este dat de blazoanele de deasupra intrării principale, cel din mijloc reprezentând vulturul bicefal, simbol al împăraţilor bizantini, care a aparţinut familiei Cantacuzinilor, stabilite în ţările române după căderea Bizanţului, la 1453.”

https://turismbuzau.ro/casa-cu-blazoane/

Plecand de la Casa cu Blazoane vom trece pe o punte suspendata care traverseaza raul Basca Chiojdului, urmand indicatorul “banda albastra” si ne vom indrepta catre TROVANTII DE LA CHIOJDU.

Vom parcurge un traseu de 3 ore maxim dus intors, traseu care ne va urca pe dealul din preajma satului de unde vom putea admira Varful Malaia.
Conform dicționarelor, TROVANTUL este o porțiune elipsoidală din cuprinsul unui strat de nisip sau al unei gresii friabile, cimentată de apele calcaroase. Tendința lor este de creștere spontană, din centru spre exterior, cu o rată de depunere de câțiva cm la câteva mii de ani. Apar sub forma unor agregate minerale nodulare, sferoidale, elipsoidale, discoidale sau cilindrice cu structură masivă, concentrică sau plană, având dimensiuni de la câțiva milimetri la câțiva metri.

Coborand in sat ne vom indrepta catre COMPLEXUL TURISTIC GARBEA unde vom putea admira o mica cascada si barajul de pe Basca Chiojdului.

Dupa vizita la CASCADA BASCA CHIOJDULUI ne intoarcem spre casa nu inainte de a face un popas la un OBIECTIV SURPRIZA.

Dupa o zi minunata petrecuta pe aceste meleaguri muntoase ne vom intoarce spre Piata Victoriei unde preconizam ca vom ajunge la ora 21 in functie de trafic si conditiile meteo.

TOTAL NUMAR DE LOCURI – 8 LOCURI

LOCURI DISPONIBILE : 8 LOCURI

EXCURSIA SE ORGANIZEAZA CU UN NUMAR DE MINIM 6 PERSOANE

TARIF / PERSOANA – 149 LEI / PERSOANA
Tariful include :

Transport cu microbuz Mercedes Benz Sprinter (8 locuri + șofer, aer condiționat, scaune rabatabile, geamuri heliomate, sistem audio, spațiu depozitare bagaje)
Ghid de turism autorizat de Ministerul Turismului

Tariful nu include :

Mesele neincluse in program
Alte taxe si cheltuieli personale
Asigurare medicală/ storno (opțională)

CHELTUIELI SUPLIMENTARE :

Taxa de acces Casa Memoriala Nicoale Iorga – 16 lei

IMPORTANT :

Cei care doresc sa mearga sunt rugati sa ma contacteze pentru a confirma disponibilitatea locurilor.

Mes Amis Tours

+40 768 904 661

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?