Kulterra Gallery

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Galerie
Orar:
Lun - Vin:12:00 - 18:00
Sam - Dum:12:00 - 16:00

Informații de contact

Telefon: +40 724 844 252
E-mail:
Adresa: str. Știrbei Vodă, 104-106, Bucharest, Romania

Descriere:

Art gallery

Kulterra is a contemporary art gallery based in Bucharest focused on hosting exhibitions and educational projects in Romania and abroad. Kulterra not only sells contemporary art, but also works with artists, strategically developing their careers.

Kulterra. Galerie de artă.
În București din 30 septembrie 2021

Kulterra. O nouă galerie de artă. Acestea sunt câteva cuvinte prin care, în esență, am putea declara că am spus tot.
Dar într-un oraș a cărui dinamică pare să scape unui concept integrat anume, un oraș care trăiește într-un ritm propriu, cunoscând prăbușiri spectaculoase și expansiuni nebănuite, disoluții punctuale și reinventări generale, amnezii adânci și reinventări uimitor de proaspete, apariția unei noi galerii de artă este, deci, deopotrivă un eveniment normal și exceptional. Este firesc și de mirare. Este previzibil și surprinzător. Deloc inedit, dar atât de nou...
Contradicțiile și paradoxurile fac parte din AND-ul Bucureștilor, care par să trăiască organic, sustrăgându-se planșelor de pe mesele arhitecților și ale urbaniștilor, sfidând neputința declarată a bugetelor și reglându-și decalajele printr-o sumă de initiative individuale.
Kulterra este un exemplu bun, în acest sens. Este cel mai nou spațiu expozițional privat din Capitală, dar s-a dezvoltat pe locul unui mai vechi spațiu cultural (de asemenea privat). Din punct de vedere fizic este literalmente ”underground”, căci suprafața de circa 280 mp a galeriei se desfășoară integral la două etaje sub nivelul străzii, dar este totodată și un ”highlight” al orașului prin calitatea și complexitatea logistică și a infrastructurii pe care o propune.
Prin tehnologia folosită în amenajarea spațiului său interior, Kulterra este o galerie versatilă, modulară, aptă pentru a organiza, genera și gestiona mai multe evenimente simultan. Expozițiile, conferințele, proiecțiile, instalațiile pe care le va găzdui vor beneficia de o infrastructură excepțională. La câteva minute de Cișmigiu, Kulterra se prezintă ca un adăpost subteran în care deopotrivă arta și consumatorul de artă se pot regăsi în liniște deplină. Un adăpost ca o capsulă care desprinde vizitatorul de agitația străzii și-l ajută să se reconecteze cu sine și cu arta. Un spațiu în care curatorii, criticii de artă și istorici ai artei (mai experimentați sau mai tineri) să descopere un orizont subteran, dar fără limite.
În mod nu doar simbolic, galeria se deschide pe data de 30 septembrie 2021, cu expoziția Connect/Disconnect, a artistului Obie Platon. Lucrările, inedite, realizate de artist special pentru această expoziție, ne invită să medităm cu privire la direcția (sau la direcțiile) în care se îndreaptă lumea și realitatea. Un frison distopic străbate fiecare pânză, descompune teme și elemente familiare și le readună într-o logică (pre)apocaliptică, făcându-ne să ne simțim înstrăinați de ceea ce consideram ca fiind de la sine înțeles și fascinați (dar și tensionați), de ceea ce pare nu doar să vină, cât să fi început deja.
Din 30 septembrie 2021, Galeria Kulterra se deschide în București.
Pariul ei? Acela de a demonstra că, prin artă, un subsol poate deveni cel mai spectaculos rooftop.
Obiectivele Kulterra
• Să caute constant noi artiști, noi nume, să descopere viitoarele staruri ale lumii artisitce
• Să coopereze în mod constant cu muzee, galerii și alte instituții și organizații importante pentru comunitatea artistică, pentru a crea proiecte îndrăznețe și inovatoare în domeniul artelor vizuale.
• Să prezinte expoziții individuale ale artiștilor din propria colecție, dar și ale artiștilor noi.
• Să propună un spațiu de artă contemporan, cu facilități de ultimă generație: acustică specială pentru proiectele sonore, video performance și spectacole de teatru. Spațiul poate primi până la 100 de participanți, fiind localizat în subsolul de secol 19 al vechii clădiri.
• Să prezinte artiști contemporani și lucrările acestora: pictură, grafică, sculptură, obiect, instalație, fotografie, artă audio-video.
• Să dezvolte programe educaționale, care să includă prelegeri, forumuri și întâlniri cu figuri proeminente din domeniul artei.
• Să desfășoare proiecte care să implice participarea unor curatori invitați.
• Să contribuie la dezvoltarea pieței artistice din România, stabilind relații în cadrul comunității internaționale a artei.
• Să realizeze publicația ”You Have Been Curated” care să devină o platformă pentru tinerii artiști și curatori români (și nu numai).

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul