Casa Filipescu Cesianu

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Muzeu
Nivel de prețuri:
 
Orar:
Mie - Dum:10:00 - 18:00

Informații de contact

E-mail:
Adresa: Calea Victoriei, nr. 151, Bucharest, Romania

Descriere:

În apropiere de Piața Victoriei, la intersecția dintre Calea Victoriei și strada Sevastopol se află reședința avocatului Constantin Cesianu. Casa Filipescu-Cesianu (1892) reprezintă amenajarea unei reședințe mai vechi, din perioada anilor 1846-1850 și este una dintre puținele reședințe aristocratice ale Bucureștilor din la Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului inițial.
În această reședință au locuit câteva familii din aristocrația românească precum Iancu Filipescu și Maria Ghica Filipescu. Constantin Cesianu extinde această reședință aritocratică având sprijinul arhitectului Leonida Negrescu. Cu acest prilej sunt realizate decorațiile exterioare, acoperișul imperial și este amenajat parcul reședinței.
Perioada anilor 1893-1933 a fost reprezentativă pentru viața mondenă a casei Cesianu, situație care se schimbă în anul 1935, cînd proprietatea este vândută Societății Române de Radiodifuziune (S.R.R.) dar aceasta va face un schimb de proprietăți cu Primăria Municipiului București. În perioada anilor 1940-1941 este luată hotarărea ca sediul Muzeului Comunal (astăzi Muzeul Municipiului București) să primească reședința Cesianu pentru expozițiile sale.
Pentru o bună perioadă de timp, după 1990, Casa Filipescu-Cesianu a fost depozitul de patrimoniu al Muzeului Municipiului București, apoi s-a aflat într-un amplu șantier de consolidare și restaurare, care a implicat amenajarea parcului și completarea acestuia cu un lapidarium. Proiectul realizat cu finantare europeană a fost finalizat în vara anului 2015.
Muzeul Municipiului București a organizat aici o expoziție cu caracter de durată având ca tematică istoria familiei, a copilăriei și a vieții intime în Bucureștiul ultimilor 300 de ani.
Astfel, expoziția intitulată Muzeul vârstelor a fost inaugurată la data de 19 decembrie 2016.
Casa Filipescu-Cesianu este parte componentă a Muzeului Municipiului Bucureşti, care mai deţine următoarele muzee, colecții şi case memoriale:
1. Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu
2. Palatul Voievodal – Curtea Veche
3. Muzeul „Prof. Dr. Victor Babeș”
4. Colecția „C.I. și C.C. Nottara”
5. Muzeul „Theodor Aman”
6. Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”
7. Colecția de artă „Ligia și Pompiliu Macovei”
8. Muzeul „Dr. George Severeanu”
9. Muzeul Memorial „Gheorghe Tătărăscu”
10. Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici”
11. Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul